Satte ny rekord for det store Fosen-løftet

– Det ble rekord i både antall kroner og engasjement for Fosengaven 2019, sier en særdeles godt fornøyd Geir Yngve Hovde.

Jabez Verden er strålende fornøyd med alt som de nå har fått inn via Fosengaven. Fra venstre: Mushaga Bakenga, Leon Bafondoko og Gracia Neema Bahati. 

Nyheter

Fosengaven er den årlige innsamlingsaksjonen for noen som ikke har det så godt. Den gjennomføres av ekteparet Geir Yngve og Anja Hovde på Ørlandet i samarbeid med Ørland Sparebank, Ørland kommune og Fosna-Folket oppunder jul. Jabez Verden er mottaker for 2019-utgaven. Det er en organisasjonen som støtter utdanning for barn og unge fra vanskelige kår, med start i landsbyen Nyangezi i Øst-Kongo.

1321 kroner har Rema 1000-kjøpmann Ronnys Bremnes på Brekstad bidratt med etter hans panteoppfordring. 


30.000 over 2018

– Vi nådde 289.000 kroner i rene innsamlede kroner, noe som er 30.000 kroner mer enn året før. Dette er derfor rekord. Og dette er midler utenom konkrete gaver som solcelleanlegg, skolesekker, fotballdrakter og skjorter, sier Geir Yngve Hovde.

På tampen fikk Fosengaven inn en privat gave på 5000 kroner, det kom inn rundt 5000 kroner på Fosengrisene som var spredt rundt på butikkene og 1321 kroner har Rema 1000-kjøpmann Ronnys Bremnes på Brekstad bidratt med etter hans panteoppfordring.

– Sammen utgjør vi en forskjell for mange

De involverte i Jabez Verden uttrykker stor takknemlighet for Fosen-støtten til barna i Kongo, og lover å forvalte pengene på best mulig måte. Geir Yngve og Anja Hovde har også fått en rørende og sterk hilsen fra bestefar Samuel Namugunga i Kongo på nesten 80 år, som startet skolen:

«Jeg har så lenge ønsket og hjelpe disse barna, men hadde verken energi eller midler. Nå har dere på hjulpet meg med begge deler. Takk», står å lese meldingen fra ham.

– Flere og flere tar Fosengaven til sitt hjerte. Sammen utgjør vi en forskjell for mange. Derfor satser vi på å være tilbake mot jul med et nytt og spennende prosjekt, sier Geir Yngve Hovde.