Enebolig overtent i Bjugn

Brannvesenet konsentrerte seg onsdag kveld om å berge en garasje i nærheten av eneboligen.

Vinden hjalp flammene å få godt tak.  Foto: Snorre Berg

Nyheter

Ved 22-tiden onsdag kveld, jobbet brannvesen og politi fortsatt med å få kontroll over brannen i en enebolig øst for Liavatnet i Bjugn i Ørland kommune.

Slukningsarbeidet ble beskrevet som svært krevende, opplyser Viola Elvrum, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket.

- Brannvesenet har delvis kontroll over brannen, og det er kontroll over garasjen., men huset er ikke nedbrent. Det er mye vind i området, sier Elvrum.

Kontrollert nedbrenning

Brannvesenet forsøkte ved 21-tiden onsdag kveld å få til en kontrollert nedbrenning av eneboligen som står i brann øst for Liavatnet i Bjugn.

- Brannvesenet anser boligen som tapt, og forsøker å få til en kontrollert nedbrenning. De forsøker nå å berge garasjen, og har sånn sett ikke kontroll over situasjonen, sa Elvrum.

Politiet rykket ut med to patruljer. Den ene av dem trakk seg tilbake ved 22-tiden onsdag kveld.

Ubebodd bolig

Fosna-Folket var på stedet ved 21-tiden onsdag kveld. Da var det sterk vind og haglbyger i området.

Politiet vil ikke spekulere i årsaken til brannen, men sier at det har vært sett lynnedslag i området.

- Folk på stedet opplyser at det har vært lynnedslag i området, men vi kan ikke bekrefte at det er årsaken til brannen, sier Elvrum.

Boligen var ikke bebodd, og det skal ikke ha vært noen i huset da brannen brøt ut, opplyser Elvrum.

- Eier kom akkurat nå til stedet, og har opplyst at det ikke var noen i bygget, sa Elvrum i 21-tiden onsdag kveld.

Sto flammer ut av bygget

Det sto flammer ut av inngangspartiet på bygget da politiet kom til stedet. Huset beskrives som en tømmerkasse på to etasjer, og det er ikke andre hus i umiddelbar nærhet, opplyste Elvrum.

Trøndelag politidistrikt meldte først om brannen rett etter klokken 20 onsdag kveld. Ved 20.30-tiden meldte politiet på Twitter at boligen var fullt overtent, og at brannvesenet konsentrerte seg om å berge en garasje i nærheten.