Seigliva tradisjon tilbake i nye lokaler

Julemarkedet på Brekstad har i mange år vært stedet for dem som ønsker å handle litt alternative julegaver. – Vi har funnet oss vel til rette i lokalet over Sparetorget, sier Anita Solem Dueskar.
Nyheter

Stedene de har holdt til på har vekslet, det samme har deltakerne. Det er imidlertid en fast kjerne som har deltatt som utstillere over flere år. Noen har forsvunnet, men opplegget er alltid det samme. Hyllene fylles handlagede ting som utstillerne har produsert gjennom året som har gått. Ideen er at kundene skal kunne kjøpe noe med personlig og spesielt til venner og bekjente.

Skiftjobb

Dueskar håper at folk vil like årets variant. En av gjengangerne er Liv Nordsteien som er representert med rekvedprodukter. Det er ting her som er både heklet og sydd samt en del andre småting.

Det er fullt mulig å kjenne seg igjen fra tidligere julemarkeder, men den som leter etter de personlige julegavene kan forvente seg en del overraskelser også.

Rolig

Når Fosna-Folket er på besøk, er det rimelig rolig i butikken. Erfaringa fra tidligere år tilsier imidlertid at det tar seg opp fram mot jul.

Dueskar mener det er om lag 15 år sia at tradisjonen med julemarked ble etablert. Foruten Dueskar og Norsteien er Tonje Røstad, Rigmor Solbue Hoff, Ilene Røttereng, Bjørge Jørgensen, Sunniva Nordsteien, Anne Mari Aune, Geir Thung, Sonja Jørgensen, Heidi Baardsgaard, Svein Stjern, Tove Merethe Stjern, Malin Stjern og Maj Britt Kvam med som utstillere.

– Vi har et bredt utvalg av ting å velge mellom, sier Dueskar.