Myndighetene vil kartlegge hærverk

– Vi er spurt av Fylkesmannen om å registrere avlingsskader gjort av gås, forklarer Magne Hårstad hos Norsk Landbruksrådgivning. – Storsamfunnet må trø til og hjelpe dem som er rammet, sier Jon Husdal, leder i Åfjord Bondelag.

Bondelaget fikk satt opp bur i områdene der gåsas herjinger er verst.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Tidligere i høst skreiv vi om ekteparet Eva og Olav Braseth på Tårnes i Åfjord som i flere år har vært ille plaget av at gåsa har tatt grovt for seg av avlinga deres. Det var Bjørnar Frønes i Åfjord Bondelag som tok tak i problemet. Det ble satt ut bur som isolerte deler av åkeren for å se om avlinga i burene ble vesentlig mindre berørt enn områdene utenfor. I burene vokste kornaksene frodige, utenfor var det noen steder totalt ødelagt.