Pastoren og fastlegen skal sprade rundt i dameklær

For en god sak er noen villig til å gå langt for å bidra med sitt.

  Foto: Ann Karin Aar Flæsen

  Foto: Ann Karin Aar Flæsen

  Foto: Ann Karin Aar Flæsen

Nyheter

Pål R. Flæsen, kommunelege i Ørland, har sammen med pastor Geir Yngve Hovde sagt seg villig til å vandre i ett av tre dameantrekk: «høst», «sommer» eller «galla».

Vipps

Hvilket det blir, vil bli avgjort på grunnlag av hvor mye som vippses som støtte de ulike alternativene. Når det blir klart, så vil Hovde og Flæsen gå rundt i dameantrekkene midt under innspurten på julehandelen – på Libra Shopping på Brekstad lørdag 21. desember. Og alt som kommer inn på grunnlag av denne framføringen skal gå til Fosengaven 2019.

Flæsen og Hovde presiserer at det må komme inn minst 20.000 kroner før de gjør alvor av dette stuntet.

Fosengaven

Fosengaven er den årlige innsamlingsaksjonen for noen som ikke har det så godt. Den gjennomføres av ekteparet Geir Yngve og Anja Hovde på Ørlandet i samarbeid med Ørland Sparebank, Ørland kommune og Fosna-Folket oppunder jul.

Årets innsamling skal gå til Jabez Verden. Det er en organisasjon som ble grunnlagt i Trondheim i januar 2018. Jabez Verden har mål om å støtte utdanning for barn og unge fra vanskelige kår, med start i landsbyen Nyangezi i Øst-Kongo.

– Tok dem på ordet

– Pål og Geir Yngve var så tøffe i sommer og sa at det ikke var noe problem for dem å stile opp i dameantrekk. Så vi tok dem på ordet og utfordret dem til å stille i nettopp det for Fosengaven, smiler Anja Hovde.

Ann Karin Aar Flæsen er likhet med Anja Hovde, stolt over at ektefellen tør å gjøre noe utenom det vanlige.

– Det skal noe til å stille opp på dette, smiler Ann Karin Aar Flæsen.

Begge understreker at dette er ment som en litt morsom greie til inntekt for en god sak, og håper det ikke vil støte noen.