Mistenker «halloween-tull» er bakgrunn for hærverk for titusener på bilen

Da Ole Morten Sletvold skulle ut med sin strøkne Opel Zafira lørdag, var det et trist syn som møtte ham.
Nyheter

Da Sletvold kjøpte den siste bilden sin, mente han at han hadde gjort et rimelig godt kjøp. Blant annet var eksteriøret på den upåklagelig. 2007-modellen framsto som en langt nyere doning, men slik er det altså ikke lenger.

Oppskrapet

Sletvold sier han satte bilen fra seg i innkjørselen til huset sitt på Brekstad rundt 16.30 fredag ettermiddag. Der har både den og andre biler han har hatt fått stå i fred uten at noen har funnet ut at de skulle utsette dem for noe. Når noen først slo til, gikk de imidlertid grundig til verks.

Da han skulle kjøre seg en tur ved middagstider lørdag, så han at noen systematisk hadde gått løs på bilen med en skarp gjenstand. Det var skrapet renner i lakken både på panser, skjerm, passasjerdører, bakende, lykteglass og sider.

– Om den eller de som har gjort det har skrapet den opp på taket veit jeg ikke. Det skal bilverkstedet se på, sier en oppgitt bileier.

Ansvaret

Verkstedet kunne anslå skaden til rundt 30 000 kroner da de skulle gjøre et overslag.

– Det skal ikke forundre meg om det kan bli dyrere også, sier Sletvold.

Nå håper den uheldige bileieren at den eller de som står bak velger å ta ansvar.

– Jeg har forsikring, men likevel må jeg ut med egenandelen, sukker den hærverksutsatte ørlendingen.

Verkstedet gikk over skadene og gjorde en vurdering av hva som må gjøres. De mener at fura på baklykta kan poleres bort.

Dårlig ide

Så vidt Sletvold kjenner til er det ingen i nabo laget som har noe horn i sida på ham. Dermed holder han det mest sannsynlig at skadeverket er et resultat av et dumt innfall som er unnfanget mens gjerningspersonen var beruset.

– Jeg ser ikke bort fra at dette er et resultat av pub-halloween, sier ørlendingen.

Halloween for ungene var på torsdag kveld.

Så vidt Sletvold veit er det ingen av naboene som har vært utsatt for det samme.

– Det er mildt sagt sjofelt gjort, sier Sletvold.

Nå må han belage seg på å bli uten bil ei stund mens skadene utbedres, og attpåtil må han ut med en egenandel som svir godt midt i førjulstida.

– Om vedkommende velger å gjøre opp for seg, så skal jeg ikke bringe det videre til andre hvem som har gjort det, sier Sletvold.