Hurtigbåten ute av drift i flere timer - nå er årsaken klar

Hurtigbåten MS Trondheimsfjord II kansellerte flere avganger torsdag.

Denne krabbeteinen skapte problemer for hurtigbåten torsdag.  Foto: MS Trondheimsfjord II

Nyheter

På grunn av et fremmedlegeme i propellen, måtte Fosen Namsos sjø kansellere hurtigbåtavgangen fra Trondheim mot Vanvikan klokken 09.45 torsdag. Det skrev selskapet i en trafikkmelding. De skrev også at alle avgangene på dette sambandet ville bli kansellert inntil videre. Som alternativ til båten ble det satt opp buss.

- Dunk i båten

Driftssjef Espen Petersen i Fosen Namsos sjø fortalte klokken 10.35 samme dag at fremmedlegemet befant seg omtrent halvveis mellom Trondheim og Vanvikan.

- Vi vet ikke hva det er. Kanskje søppel, som ligger og flyter ute i Trondheimsfjorden. Vi må ha med en dykker for å finne det ut, fortalte han.

Måten fremmedlegemet ble oppdaget på, var at båtens mannskap merket et dunk i båten.

Dykker

Rundt klokken 12.00 kom det en dykker for å se hva som befant seg i propellen.

- Dykkeren skal verifisere om det er noen skader. hvis man bruker båten uten å vite skadeomfang, kan man ødelegge mer, påpekte Petersen rundt klokken 10.35.

I drift

Klokken 11.26 skrev Fosen Namsos sjø at sambandet vil gjennoppta normal drift av sambandet fra og med avgangen klokken 12.30 fra Trondheim.

- Det var en krabbetein. Jeg vil gjerne understreke at folk som ferdes på sjøen må ha kontroll på utstyret sitt, skriver Petersen i en SMS til Fosna-Folket klokken 12.35.

Nyheter