Språkrådet og Karteverket har uttalt seg i navnestrid

Kartverket har landet på et vedtak i spørsmålet om det skal skrives Stoksund eller Stokksund. De støtter Språkrådets prinsipp om at en skal basere skrivemåten på norsk rettskriving. 

Fra Inga Håvet i Trondheim, opprinnelig fra Linesøya, fikk vi dette postkortet. Håvet skriver: "Dette postkort, som er tatt av T. Næss, dokumenterer aktiviteten på Kuringvågen for nærmere hundre år siden. Stoksund kirke og Linesøya i bakgrunnen levner ingen tvil om hvor vi er. I en artikkel av E. Wik i Bjørnør historielags årbok for 1971, er bildet tidfestet til 1918, altså i "beste storsildtid" i Stoksund.   Foto: T. Næss

Nyheter

Åfjord kommune reiste tidligere i år navnesak på bygdenavnet Stokksund/Stoksund. Kartverket valgte samtidig å ta med andre navn i området med forleddet Stokk- i navnesaken. Saken har pågått siden tidlig på 2000-tallet. Imidlertid stoppet den på et tidspunkt opp. Kommunen har nå gjennomført ny høringsrunde.