Slik blir omkjøringa på nødvegen

Byggeleder Olaf Rovik i Staten vegvesen har fått en del spørsmål om nødvegen forbi rasstedet på fylkesveg 723 til Stokksund. Her er noen svar. Vegen åpnet onsdag morgen 11. september klokka 07.15.
Nyheter

Statusen for omkjøringa tirsdag ettermiddag var at arbeidet gikk for fullt. Det pågikk grusing, bygging av møteplasser og montering av rekkverk.

Vegen er smal og svinget, men oversiktlig. Det er en stigning på cirka 17 prosent på begge sider.

Begrensninger

Vegen skulle etter planen åpnes for trafikk fra onsdag 11. september klokka 12.00, men entreprenørene klarte å bli ferdig tidligere. Det er en del begrensninger i bruken av den.  Nødvegen er av klasse BK 10 som er åpen for personbiler og lastebil uten tilhenger i begge retninger.

– Det betyr at biler kan kjøre med fullt lass, sier Rovik.

Personbiler må ta hensyn til lastebiler og kjøre ut på møteplassene når lastebil kommer imot. Dette gjelder spesielt i stigningene. Kjør forsiktig vis hensyn og avpass farten etter forholdene. Omkjøringsvegen er ikke bygd for høye hastigheter, men for framkommelighet.

– Alternativet er to og en halv time med ferge. Den siste ferga gikk klokka elleve tirsdag. Den går ikke lenger, sier Rovik.

Lastebil med tilhenger og semitrailere må kontakte Vegtrafikksentralen på telefon 175 for nærmere info.

Prosjekttledelsen sendte onsdag ut SMS-varsling om at vegen er åpnet.