Fosning blir ny redaktør i Fosna-Folket

Gunn Kari Hegvik (40) er ansatt som ny redaktør i Fosna-Folket.

Fra venstre: Fosna-Folkets styreleder Henning Johansen, avtroppende redaktør Alexander Killingberg og påtroppende redaktør Gunn Kari Hegvik (40).  Foto: Ina Marie Holseth

Nyheter

Hun starter i jobben rett over nyttår.

Fra VG

Gunn Kari Hegvik er født på Ørlandet og oppvokst i Ervika i Bjugn kommune. Hun jobbet i Fosna-Folket tidlig på 2000-tallet med ansvar for dekningen av blant annet Ørland og Bjugn kommuner.

Siden 2007 har hun jobbet i VG, primært som politisk reporter og senere som gravejournalist med spesialisering i datajournalistikk. Hun er en av grunnleggerne av Faktisk.no, et nettsted for faktasjekk som drives av blant andre VG, Dagbladet og NRK. Hegvik er også nestleder i VGs redaksjonsklubb. Hegvik har tidligere også jobbet i Dagbladet og Adresseavisen. Hun har studert ved Columbia University i New York, Høgskolen i Oslo og NTNU i Trondheim. Gunn Kari er gift og har to barn.

Markedssjef Linda Iversen (t.v.) og redaktør Gunn Kari Hegvik skal utgjøre det nye lederparet i Fosna-Folket.  Foto: Ina Marie Holseth

 

- Unik mulighet

Hegvik overtar som redaktør i Fosna-Folket etter Alexander Killingberg (29) som i november starter i ny jobb som nyhetsjournalist i Adresseavisen.

- Dette var en unik mulighet jeg ikke klarte å si nei til. Jeg så nok for meg å bli i VG, men da Fosna-Folket tok kontakt måtte jeg gripe sjansen, sier den påtroppende redaktøren.

Hegvik er født og oppvokst på Fosen.

- Jeg har alltid ment at Fosen er et svært interessant område for en journalist. Som ansvarlig redaktør vil jeg videreføre og utvikle det gode nyhetsarbeidet som gjøres i Fosna-Folket, slik at vi kan sette dagsorden og være til nytte for leserne i en spennende tid for regionen.

Fosna-Folket fredag. Hegvik presenteres som ny redaktør.  Foto: Ina Marie Holseth

 

- Uendelig takknemlig

Hegvik tar nå over en avis som opplever sterk vekst i antall digitale abonnenter.

- Under Alexanders ledelse har Fosna-Folket hatt en fantastisk utvikling. Den er blitt en moderne, digital nyhetsavis for og om Fosen. Jeg ser med nesten skrekkblandet fryd på å skulle ta over etter ham, sier den nye redaktøren.

Hun benytter også anledningen til å takke for tiden i VG.

- I VG har jeg lært nesten alt jeg kan om journalistikk. Jeg er uendelig takknemlig for alle mulighetene jeg har fått der. Men aller mest kommer jeg til å savne de fine og flinke kollegene jeg har i VG, påpeker Hegvik.

Gunn Kari Hegvik ble presentert som ny redaktør i Fosna-Folkets lokaler sist fredag.   Foto: Ina Marie Holseth

 

Spranget

Den nye redaktøren beskriver seg selv som over snittet interessert i politikk.

- Og i Fosen står sakene i kø. Vindkraftutbygging, kommunesammenslåing, gjeldsvekst - det skal bli nok å skrive om, påpeker Hegvik.

Hun legger ikke skjul på at det er et stort steg å flytte hjem fra Oslo.

- Jeg har alltid drømt om å flytte tilbake til Trøndelag med familien, men det har liksom aldri passet. Nå kom muligheten, og vi valgte å hoppe i det. Det er en stor ting - ingen tvil om det - men skal flyttingen bli noe mer enn ord, må vi ta spranget. Eldstemann skal begynne på skolen neste høst, og sånn sett er det et godt tidspunkt å flytte på. 

- Bred redaksjonell kompetanse

Styreleder Henning Johansen i Fosna-Folket påpeker at styret er svært godt fornøyd med å kunne presentere Gunn Kari Hegvik (40) som ny ansvarlig redaktør i Fosna-Folket etter Alexander Killingberg.  

- Med Gunn Kari har vi funnet en redaktør med bred redaksjonell kompetanse, solid erfaring fra større nasjonale gravesaker og sterk presseetisk bakgrunn. Vi har stor tro på at hun sammen med staben i Fosna-Folket vil kunne ta nye spennende grep for å utvikle journalistikken videre, og på den måten styrke Fosna-Folket ytterligere som daglig nyhetskanal for befolkningen på Fosen, sier han.

- Styret takker Alexander Killingberg for en meget god og viktig jobb med å løfte Fosna-Folket til den viktigste digitale nyhetskanal i Fosen-regionen, legger Johansen til.

- Veldig heldige

Klubbleder Jakob Ellingsen i Fosna-Folket er glad for at en ny redaktør endelig er på plass.

- Vi er veldig heldige som får Gunn Kari tilbake til Fosen for å bli vår nye redaktør. Hun har jobbet med veldig mange spennende prosjekt i VG. Bakgrunnen hennes med utdanning i datajournalistikk og stor erfaring med faktasjekking i Faktisk.no er like aktuell i en lokalavis. Gunn Kari kjenner Fosen fra innsiden, og har til og med en fortid i Fosna-Folket fra mange år tilbake. Hun kjenner fosningene og de kjenner henne fra før av, sier han.

Ellingsen synes det er godt å vite hvem som skal ta over roret etter Killingberg.

- Endelig vet vi alle hvem vår nye sjef blir. Nå kan vi gå og glede oss til nyttår, samtidig som vi skal jobbe knallhardt med å fortsette å utvikle lokalavisa i hele høst og bli bedre kjent med Gunn Kari, sier han.

Avtroppende redaktør i Fosna-Folket, Alexander Killingberg, er glad for at en erstatter nå er på plass.

- Gunn Kari har en særdeles spennende arbeidserfaring blant annet som gravejournalist i en stor redaksjon som VG. I tillegg er hun fosning og hun kjenner Fosen godt. Utgangspunktet kunne knapt blitt bedre. Jeg er kjempeglad for at en så dyktig og erfaren journalist skal ta over ansvaret i Fosna-Folket, sier Killingberg.

Klubbleder Jakob Ellingsen (t.h.) og avtroppende redaktør Alexander Killingberg.  Foto: Ina Marie Holseth