Første dokumentert grønne i Fosen:

– Dette synes vi er stas

Fiskefestivalen på Bessaker i Roan er det første sertifiserte grønne arrangementet på Fosen.

Både Fiskefestivalen på Bessaker og Fosen Plan og Miljø fikk utdelt sine diplomer for å være sertifisert som Miljøfyrtårn. Fra venstre: Trygve Rullestad, Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap), Thore Erling Pettersen, Hanne Skjæggestad, Sigurd Larsen, Melanie Schorisch, Ida Basmo Pettersen og Marie Hepsø.   Foto: Petter Skar

Nyheter

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som Miljøfyrtårn.

LES OGSÅ: Lang rød tråd skal henges opp ved veien - Fosna-Folket

Fikk diplomet

Et stolt festivalstyre kunne torsdag ta imot diplomet som viser at arrangementet er sertifisert som Miljøfyrtårn. Fiskefestivalen på Bessaker har lenge jobbet med å redusere klimaavtrykket gjennom redusert plastbruk. I år skal alt avfall kildesorteres. Arrangøren håper de besøkende vil hjelpe dem med dette under arrangementet kommende helg.

Åfjords ordfører Vibeke Stjern sto for diplomoverrekkelsen.

– Dette synes vi er stas, sier festivalsjefene Marie Hepsø og Ida Basmo Pettersen.

Fosen Plan og Miljø

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Virksomheten må dokumentere og oppfylle både lovbestemte krav og krav pålagt av Miljøfyrtårns sertifiseringsordning. Kravene omfatter miljøaspektene energi, avfall, transport, innkjøp og arbeidsmiljø.

Fiskefestivalen er det første sertifiserte grønne arrangementet på Fosen og det tredje i Trøndelag.

Fosen Plan og Miljø ved Hanne Skjæggestad fikk sitt Miljøsertifikat ved samme anledning. Det er de aller første Miljøfyrtårn-virksomhetene i Roan kommune.

Rød tråd

Vet du ikke hvor Fiskefestivalen er, kan du i år følge en rød tråd fra du tar av fra fylkesvei 715 og ned til festivalområdet. Bessakers strikkekafé har igjen mobilisert, og har i år strikket fem kilometer med rød tråd. De har hatt god hjelp av strikkere både fra Tyskland, Bergen, Oppdal og Trondheim. Strikkegjengen har tidligere år strikket inn både en færing og en utedo. Men til helga er det altså rød tråd som gjelder.