Jobber for flyfaglinje på Fosen: - Man bør rekruttere lokalt

Høyre-politiker Therese Mossing Eidsaune mener det er åpentbart at Fosen videregående skole får landslinje for flyfag, dersom det legges til Trøndelag.

Therese Mossing Eidsaune er lokalpolitiker i Ørland Høyre og er fylkestingskandidat til høstens valg.  Foto: Høyre

Nyheter

Onsdag 27. februar vedtok fylkestinget at fylkesrådmannen skulle utrede og fremme en sak for hovedutvalget for utdanning, med sikte på å etablere et tilbud om flyteknisk utdanning i Trøndelag. Dette skjedde etter at Fremskrittspartiets Tore Kristiansen la frem en interpellasjon hvor han argumenterte for flyfaglinje på Fosen videregående skole i Bjugn kommune. Dette på grunn av nærheten til Ørland flystasjon Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) mente at dette også må ses i sammenheng med aktiviteten på Værnes. Derfor endte vedtaket opp med å gjelde hele fylket.