Savnet turgåer funnet i god behold

En mann i 60-årene ble meldt savnet i Åfjord etter at han kom bort fra turkameraten sin ved nordenden av Selavatnet onsdag kveld. Mannen ble funnet like før klokken 12 torsdag.
Nyheter

Klokken 11.47 meldte politiet på Twitter at en hundepatrulje fra politiet var i kontakt med savnede i søkeområdet. Savnede var etter forholdene i grei form, og ble hentet ut med Sea King, sto det i meldingen.

Stort område

– Vi leter med full styrke fortsatt. Vi utvider søkeområdet hele tiden, men det er snakk om et enormt stort område, sier sa operasjonsleder Kamilla Engen like før klokken 10.00 torsdag.

Tåke fra morgenen av gjorde det krevende å lete etter mannen fra lufta med Sea King.

– Det har vært skodd fra morgenen av, som har gjort det vanskelig å lete fra lufta. Det vil bli forsøkt når det bli flyvær igjen, sa hun.

På tur med kamerat

Mannen i 60-årene, som ble meldt savnet, var sammen med en kamerat og padlet nord på Fosenhalvøya onsdag.

Politiet opplyste torsdag morgen at de to mennene som var ute på tur kom bort fra hverandre i 19.00-tiden onsdag kveld.

- De tok kanoen opp av et vann, dro den opp i vannbredden og skulle gå videre da de kom bort fra hverandre, opplyste operasjonsleder Anlaug Oseid i politiet.

Det skal ha vært ved nordenden av Selavatnet at den savnede mannen sist ble sett. Selavatnet ligger lengst øst i Åfjord kommune og helt på grensa til Verran kommune.

Helikopter måtte snu

Det skal ha vært i 22.15-tiden onsdag at kameraten til den savnede tok kontakt med politiet. Et Sea King redningshelikopter ble da sendt til området med en hundeekvipasje fra politiet.

Helikopteret hadde varmesøkende kamera og ble satt inn i søket. På grunn av tett tåke ble imidlertid helikopteret dimmitert.

Operasjonsleder Solfrid Lægdheim sa like før klokken 08.00 til Fosna-Folket at det så langt er søkt i området nord for nordenden av Selavatnet.

- Vi har tatt utgangspunkt i der mannen sist ble sett. Så langt har vi søkt hovedsaklig nordover i to ulike leier, opplyste hun.

Har lett i stort område

Torsdag morgen er politiet samt frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder i aksjon i søkeområdet. Flere hundeekvipasjer fra politiet er også i felten.

- Det er lett i et stort område ved der de to skulle ha møttes, men de har ikke funnet ham ennå, sa operasjonsleder Oseid tidlig torsdag morgen.

- Er det forsøkt mobilsporing?

- Det er dårlig dekning i området, men Hovedredningssentralen er satt på saken for lengst. Vi har gjort alt vi kan gjøre - nå skal vi forsette det gode arbeidet vi har gjort i natt, sa Oseid.

Innsatsleder Tor Ivar Olaisen ved Kruven Fjellheim torsdag morgen.   Foto: Jakob Ellingsen

 

– Utvider søkeområdet

Fosna-Folkets reporter på stedet fikk i 09-tiden opplyst at politiet utvider søkeområdet.

– Vi har temmelig god kontroll på traseen som de to kameratene hadde planlagt på forhånd at de skulle gå. Langs denne ruta ble det også søkt med hunder i løpet av natten, sa innsatsleder Tor Ivar Olaisen.

Politiet og frivillige har opprettet en base for leteaksjonen ved Kruven Fjellheim i Verran kommune. Ifølge Olaisen er det totalt 25 personer involvert i leteaksjonen, i tillegg til fire hunder fra politiet og Norske redningshunder.

– Vi regner med at det kommer til mer letemannskap utover dagen, sa Olaisen.

Godt kledd

Også turkameraten som varslet politiet var ute i terrenget i området, meldte NTB .

Begge mennene skal ha vært kledd for tur og hadde utstyr for å tilbringe natten ute.