Kåre sendte radiomelding til England. To dager senere ble Trondheim bombet

Motstandshelten Kåre Nøstvold fra Leksvik skal ha sendt radiomelding til England om at ubåtbunkeren Dora 1 sto ferdig. To dager senere kom 41 amerikanske bombefly.

Det er 24. juli 1943. En lørdag. 41 amerikanske bombefly er i ferd med å bombe Nyhavna.  Foto: NTNU/Ukjent

Nyheter

- Krigen ødela nervene mine. I tre år lå jeg med en skarpladd revolver under hodeputen. Jeg var redd. Revolveren gjorde meg tryggere. Nå har jeg gjemt den bort. For alltid, håper jeg. Men angsten blir jeg nok aldri kvitt. Den er og blir min svøpe. I onde netter møter jeg fremdeles grønnkledde soldater fra Wehrmacht. De peker mot meg med våpnene, de skyter på meg. Jeg hører smellene, susen fra kulene. Jeg våkner og bader i svette, fortalte Nøstvold til Adresseavisen i oktober 1978.