Se video: - Det ser ut som foreldrene lærer ungene veien til matfatet

På Nes i Bjugn kommune har Solfrid Lund ofte besøk av ekorn, som virker å ha blitt svært så tamme etter hvert.

Ekornbesøk

Nyheter

Ekornene har blitt faste gjester på matfatet, etter at Solfrids ektemann begynte å stelle for dyrene for mange år siden. Han er dessverre gått bort, men Solfrid har fortsatt å ta vare på de små dyrene, slik hun lovet mannen sin at hun skulle gjøre.

Frukt og nøtter

- De har vært her i flere ekorngenerasjoner. Det ser ut som foreldrene lærer ungene veien til matfatet, forteller Lund.

Og matfatet bugner ofte over av både solsikkefrø, diverse nøtter, rosiner og frukt. Druer er en stor favoritt blant de søte firbeinte, opplyser hun.

I tørre perioder sørger Solfrid også for at ekornene har ei bøtte med vann, som de elegant drikker av etter at maten er gått ned.

  Foto: June Lund

 

Et løfte til ektemannen

For fire år siden ga hun et løfte til sin nå avdøde ektemann om at hun skulle ta godt vare på de firbeinte krabatene, og det er ingen tvil om at de små ekornene er godt i varetatt her hos henne.

- Det var opprinnelig min ektemann som begynte å ta seg av både ekornene og fuglene for en del år tilbake. Han gikk dessverre bort i 2015, og det siste jeg lovet ham var å mate ekorn og fugler daglig, slik at de ikke led noen nød. Det er et løfte jeg har holdt, selv om det kan være både leven og krangling på dem. Til dels masing også hvis jeg ikke er tidsnok ute og fyller skålene, forteller Lund.

  Foto: June Lund

 

Herlig selskap

Hun forteller at det er mye underholdning og koselig selskap i de små rakkerne. Fra huset har hun også god utsikt over sjøen, og har fått oppleve mange fine øyeblikk med både sjødyr og dyr og fugler på land.

- Ekornene er herlig selskap og underholdning for både store og små. Jeg må si meg heldig som bor så landlig til, når dyrelivet både på sjøen og til lands viser seg fra sin beste side, sier Lund.

  Foto: June Lund