Jordras over fylkesveien

Et jordras over fylkesvei 723 ved Gartnesodden i Stoksund i Åfjord kommune sperret hele veien fredag ettermiddag.

  Foto: Privat

Nyheter

- Det har gått et jordras på fylkesvei 723 ved Gartnesodden, sier Eirik Meyer Jensen i Vegtrafikksentralen i Midt-Norge fredag ettermiddag.

Klokka 15.20 har Vegvesenet mannskaper på vei for å se på omfanget av raset.

Like etter klokka 16.30 forteller Vegtrafikksentralen at det er manuell dirigering på stedet og at trafikken kan passere etter at veien er ryddet.

Geologer på stedet har ifølge etaten konkludert at det er lite trolig med flere ras i området.

Kunne rase mer

Fylkesveien var stengt mellom Gartnesodden og Lundfjord som følge av raset. Vitner fortalte fredag ettermiddag at det ikke er mulig å passere.

- Nå står vi her i kø og venter. På Åfjordssida er det en del biler. Trafikken er nå stoppet på begge sidene, forteller Vidar Sydskjør som sto på den andre sida.

Jordmasser har glidd ned, og der er fortsatt en del stein igjen på oversida av raset, forklarte han:

- Det er masser der oppe som ikke har løsna enda. Veien blir nok stengt noen timer, nå driver de å flytter litt på biler her i tilfelle det raser mer, det ser ut som det kan gjøre det, sa Sydskjør.

  Foto: Tipser

 

Ikke mulig å passere

Veien var fullstendig stengt i en periode.

Slik det er nå så er det ingen mulighet for å komme seg forbi, det er nok mellom femti og hundre kubikk som har rast ut på veien, det er mye masse, sier Sydskjør.

Midlertidig vei

Vegtrafikksentralen skrev på Twitter klokka 16.15 at arbeidet med å lage en midlertidig vei slik at det kan bli mulig for trafikken å passere var i gang på stedet. Klokka 16.40 fortalte Jensen at det var manuell dirigering av trafikken på stedet, og at trafikk hadde begynt å slippe gjennom.

- Den midlertidige veien gjør at trafikken kan gå i én retning av gangen. Geolog er på vei fra Trondheim til stedet for å vurdere situasjonen, sa Jensen.

Geolog

Geologer vurderte forholdene på stedet. De konkluderte, ifølge Vegtrafikksentralen, at det var liten fare for ytterligere skred.

Han sier det er vanskelig å si noe mer om hvordan håndteringen vil foregå videre utover kvelden før geologen har fått gjort en vurdering av situasjonen.

- Det vil fortsatt være endret kjøremønster på stedet frem til mandag, skrev Vegtrafikksentralen på twitter klokka 21.45 fredag kveld.