Bevæpnet politi rykket ut etter voldshendelse på offentlig sted

Politiet fikk klokken 12.50 tirsdag ettermiddag melding om en voldshendelse ved Bjugntorget i Botngård sentrum.

Politiet i arbeid på åstedet. Video: Aksel Sjøli

Nyheter

Bevæpnet politi rykket ut.

– Vi fikk melding om en voldshendelse i tilknytning til Bjugntorget. Politiet har kontroll på de involverte. En person har status som siktet i saken. Status til de andre involverte er foreløpig uklar, og vi etterforsker hva som har foregått, sa operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket ikke lenge etter at situasjonen var avklart.

  Foto: Siri Wold

 

Pågrepet

I en pressemelding tirsdag ettermiddag opplyser politiet at en person ble skadet i voldshendelsen. Vedkommende er fraktet til St. Olavs hospital, men skadene er ifølge politiet ikke alvorlige.

En annen mann er siktet i saken.

«Vi har pågrepet en person i forbindelse med hendelsen og har iverksatt etterforskning. Vi jobber nå blant annet med å sikre bevis og gjennomføre avhør. Den pågrepne, en mann i 50-årene, er innbragt til arresten», skriver politiet i pressemeldingen.

To vitner forteller til Fosna-Folket at de så to menn som slåss og en tredje som kom løpende til for å skille de to.

Bevæpning

Politiets operasjonsleder bekreftet i en tidlig fase etter hendelsen at det var snakk om et familieforhold i saken. Volden ønsket ikke å kommentere om det ble brukt våpen.

Bakgrunnen for at politiet valgte å bevæpne seg, var ifølge operasjonslederen på grunn av alvorlighetsgraden i de første meldingene om hendelsen.

– Disse meldingene var av en slik art at vi valgte å bevæpne oss, sier Volden.

Jourhavende jurist ved felles straffesaksinntak i Trøndelag politidistrikt, Monica Grøtte Estenstad, fortalte etter hendelsen at politiet jobbet for å få oversikt over situasjonen.

– Det vi kan si så langt er at det har vært en voldshendelse i Bjugn. Politiet har kontroll på situasjonen, og en person er pågrepet. Fornærmede er under legebehandling, sa Estenstad til Fosna-Folket.

Politiet søkte med hund i området.  Foto: Siri Wold

 

- Ikke alvorlig skade

Politiet bekreftet allerede i den første Twitter-meldingen at ingen ble alvorlig skadet i hendelsen.

«Flere tilses av lege», sto det imidlertid i den samme meldingen.

Felles straffesaksinntak ved Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor Fosna-Folket at både den pågrepne og personen som ble fraktet til sykehus, fikk legetilsyn etter hendelsen.

Politiet vil tirsdag ettermiddag ikke gå nærmere inn på hvilke skader fornærmede fikk, bortsett ifra at de ikke skal være alvorlige.

Et større område i sentrum ble sperret med politibånd etter hendelsen. Klokken 13.45 var politiet i samtaler med flere personer i sentrum.

Barn kan ha vært vitne

Voldshendelsen i Botngård sentrum skjedde på tampen av skoledagen. Botngård skole ligger kun noen hundre meter unna der hendelsen skjedde. Bjugn kommune har derfor lagt ut denne informasjonen på sin hjemmeside:

«Det har vært en voldshendelse mellom voksne i sentrum ved skoleslutt i dag. Politiet har full kontroll over situasjonen. Dersom barn har vært vitner, kontakt politiet på tlf. 02800. Ved behov for oppfølging av barn i etterkant kan helsestasjonen kontaktes i morgen. Skulle dere ha spørsmål kan dere ringe tlf: 90815578», står det i meldingen.

  Foto: Siri Wold

 

Helikopter i Bjugn tirsdag. Video: Aksel Sjøli

Relaterte saker: