Nå er ferjekaia ferdig

Mandag 20. mai skal det være formell overtakelse av den nye ferjekaia med landanlegg på Brekstad.

Den nye ferjekaia på Brekstad  Foto: Jakob Ellingsen

Nyheter

Statens vegvesen, som er driftsansvarlig på vegne av fylkeskommunen, tar over kaia fra entreprenøren NRC.

Under overtakelsen vil driftsansvarlig gå gjennom en mangelliste, for å finne ut hvilke punkter som må utbedres i restarbeidet. Til stede vil både Statens vegvesen, entreprenøren NRC og deres underentreprenører være.

1. januar i år ble de nye batteridrevne ferjene på sambandet satt i drift. I den forbindelse har anløpet på Valset blitt utbedret og Brekstad har fått en helt ny ferjekai lenger nord fra den gamle.

Utvidet frist

På Valset var det også opprinnelig frist på likt tidspunkt som på Brekstad. Der har man imidlertid fått noe utvidet frist til midten av juni, da det fortsatt kreves noe kompletteringsarbeid ved dette anløpet.

- Dette handler om ekstra asfaltering, opprydding og oppmerking. Bilene må også flyttes for å få rengjort og asfaltert der det skal asfalteres, forteller prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Midlertidig endring

Dermed vil det bli en midlertidig endring på parkeringsplassene fra og med 27. mai, ifølge prosjektlederen. Johnsen oppfordrer folk til å søke andre muligheter enn parkering av bilen sin på fergekaia på Valset når endringen skjer og i inntil to uker etter dette.

- Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette når det nærmer seg, sier Johnsen.