Dyktige Fosen-elever gikk av med seieren

Tirsdag denne uka har det vært Vis Med Avis-finale i Avis i Skolen. Sjuende klasse ved Opphaug skole på Ørlandet gikk her helt til topps av 65 klasser.

Blide vinnerelever på Opphaug.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Det er medlemsaviser i Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som står bak kunnskapskonkurransen Vis Med Avis, hvor ett av målene er å øke interessen for og bruken av aviser blant barn og unge. MBL er paraplyorganisasjonen for landets lokale avisforeninger.

1.628 elever

Det var hele 65 klasser med 1.628 elever fra 57 skoler som var med fra starten i Trøndelag Sør. Deltakende aviser har vært Fosna-Folket, Adresseavisen, Arbeidets Rett, Hitra-Frøya, Bladet, Opdalingen, Avisa Sør-Trøndelag og Trønderbladet.

– For de fleste er det en stor prestasjon bare det å komme til finalen, sier Steinar Husbyn i Avis i Skolen Trøndelag.

Under tirsdagens finale sto det sju klasser igjen, som skulle konkurrere om seieren. 30 spørsmål skulle besvares. Spørsmålene var hentet fra både lokale og regionale medier. Noen var også i kategorien nasjonale og internasjonale nyheter.

Finaleresultatet

Slik ble finaleresultatet:

  • 7. klassetrinn ved Opphaug skole: 24,97 poeng
  • 7. klassetrinn ved Rennebu barne- og ungdomsskole: 23,87 poeng
  • 7. klassetrinn ved Solbakken skole: 23,17 poeng 
  • 7. klassetrinn ved Hovin skole og barnehage: 22,43 poeng
  • 7. klassetrinn ved Lensvik skole: 22,36 poeng
  • 5.-7. klassetrinn ved Haltdalen oppvekstsenter: 21,50 poeng
  • 7. klassetrinn ved Sistranda skole: 19,30 poeng

Kontaktlærer Mari Wahl Ottesen går gjennom svarene, etter at alle elevene har levert inn sine besvarelser.  Foto: Terje Dybvik

 

– Har lært mye

– Elevene har vært veldig engasjert og har lært mye gjennom dette prosjektet, sier kontaktlærer Mari Wahl Ottesen for vinnerelevene på Ørlandet.

Finalevinneren får en gavesjekk på 2.500 kroner fra Avis i Skolen Trøndelag. I tillegg bidrar Fosna-Folket med 1000 kroner til Fosen-vinneren.

Fosna-Folkets journalist Jakob Ellingsen bisto under gjennonføringen av finalen. 

 

Tidligere Fosen-vinnere

Fosen har også tidligere fostret vinnerelever. For skoleåret 2016/2017 gikk 5.-7. klassetrinn ved Fevåg/Hasselvika skole til topps og for skoleåret 2012/2013 vant 7. klassetrinnet ved Botngård skole i Bjugn. Året før gikk for øvrig 7. klassetrinn ved Opphaug skole av med en knepen seier: 27,73 poeng mot tilsvarende klassetrinn ved Brundalen skole som fikk 27,72 poeng.