Ønsker fartsdumper i sentrum

– Det er skremmende mange som kjører for fort gjennom Fevåg sentrum, sier Gislaug Paula Lillebø.

Strekningen gjennom sentrum i Fevåg har 50 og 60 kilometers fartsgrense.  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

Nå har hun sendt et brev til leder av trafikkutvalget der hun ber om at det må vurderes fartsdumper gjennom sentrum.

Fartsgrensen er 50 kilometer, men ifølge Lillebø kjører både personbiler, lastebiler og til og med en del busser alt for fort her.

Gjennomgangstrafikken

Lillebø bor tett inntil veien, som mange gjør i Fevåg.

Hun påpeker at det ikke er folk som skal på nærbutikken, barnehagen eller til marinaen som kjører for fort, men gjennomgangstrafikken og oftest de som kommer fra Stjørna og skal mot Rissa.

Frykter en ulykke

Med kjøkkenvindu mot veien forteller hun at hun grøsser mange ganger når skolebarna er på vei til eller fra.

I fjor ble katten hennes påkjørt. Nå har hun fått seg ny, men naboer har sagt at det er håpløst. Både hunder og katter blir påkjørt.

– Jeg har et barnebarn som snart skal begynne å gå og som er på besøk av og til. Jeg tenker med redsel på når han blir fire eller fem år, sier Lillebø.

Lillebø flyttet til Fevåg for ett og et halvt år siden og sier hun har bodd like ved E-18 i Vestfold så hun er vant til biltrafikk. Men den farten enkelte suser forbi med i Fevåg er hinsides trygghet for barn og dyr, mener hun.

Talerør

Medlem i trafikkfaglig råd, Bjørn Vangen er ikke kjent med brevet som Lillebø nylig sendte inn, men opplyser at noe av det som er trafikkfaglig råd sitt ansvar er å være innbyggernes talerør videre mot andre instanser.

Veien gjennom Fevåg er fylkesvei.

– Det er veieier som bestemmer, og de har visse retningslinjer som de følger. I Hasselvika for eksempel ble fartsgrensen redusert til 40 kilometer og de fikk fartsdumper gjennom sentrum på grunn av at det er skolevei, sier Vangen. Han påpeker imidlertid at det er flere tiltak som kan gjøres for å redusere farten i et området, og lover at trafikkfaglig råd skal se på saken når de får den på bordet.