Hurtigbåtsamband innstilt etter forsinkelse på verksted

Rederiet FosenNamsos sjø opplyser at det settes opp buss for båt i hurtigbåtsambandet Trondheim - Vanvikan fra klokken 17.00 fredag.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Knut Inge Blix Firuseth

Nyheter

I en trafikkmelding skriver rederiet at dette skyldes forsinkelser under det årlige verkstedsoppholdet.

«Det jobbes for å få den ferdig i dag, men det er slik med teknisk arbeid at det kan oppstå forhold når systemer startes opp, så vi tør ikke si nøyaktig når. Forsinkelsen ligger også i det at det oppstår forhold som tar noe mer tid i innspurten av verkstedoppholdet», opplyser administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i FosenNamsos sjø.

Det er hurtigbåten Foldafjord som har betjent sambandet Trondheim - Vanvikan når Trondheimsfjord 2 har vært på verksted. Tennås forklarer at Foldafjord ikke kan fortsette i sambandet fredag kveld.

«En del reisende klager over veldig mange innstillinger i sambandet Trondheim - Vanvikan så langt i år. Har du forståelse for frustrasjonen»?

«Jeg forstår at det skaper frustrasjon når det er innstillinger, samtidig må man se på hvorfor det er innstillinger. Stort sett alle innstillinger skyldes vær og det kan vi gjøre lite med dessverre. Mindre enn 1 prosent av avgangene er innstilt som følge av andre årsaker», svarer Tennås.

Forrige helg var sambandet Trondheim - Vanvikan innstilt fordi en bjelke havnet i sjøen i havna i Vanvikan.