Beredskapslederen har én oppfordring til deg i påska

I påskeferien økes beredskapen med vaktpersonell på alle brannstasjonene på Fosen.

Beredskapsleder Bernt B. Lein i Fosen brann- og redningstjeneste har en viktig oppfordring til alle påskeklare fosninger.   Foto: Siri Wold

Nyheter

Beredskapsleder Bernt B. Lein i Fosen brann- og redningstjeneste har en viktig oppfordring til alle påskeklare fosninger. Etter en periode med lite nedbør og mye sol på halvøya, kan det nemlig være fare for gress- og lyngbrann, sier Lein.

Tørt

– Vi frykter at det kan oppstå gressbranner i påska. Selv er jeg i Roan akkurat nå, og det er masse tørt gress. Slik er det flere steder på Fosen. Derfor ber vi folk vise aktsomhet med åpen ild og grilling i påska, sier Lein til Fosna-Folket.

Ifølge Lein måtte brannvesenet rykke ut til én slik brann rundt påsketider i fjor, i Roan.

Han legger til at det generelle bålforbudet trer i kraft fra 15. april. Det innebærer at det er forbudt å tenne opp bål og grill, inkludert engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Setter inn vakter

Beredskapen på Fosen økes i påska ved at det er mannskap på vakt på alle stasjonene gjennom høytida, inkludert Botngård og Åfjord.

– Til vanlig er det kun Ørland som har denne beredskapen, av ulike årsaker. Vi setter inn vakter i alle høytider, for å sikre god beredskap, sier Lein.