Raushetspris til lokal foregangskvinne

Etter en gjennomgang av flere mulige kandidater, kom juryen til at Marit Eide Dahl skulle få den lokale Jobzone Raushetspris for 2019. – Jeg har knapt fått igjen pusten, sier prisvinneren sjøl etter utdelinga.

Marit Eide Dahl mista for en gangs skyld mål og mæle da hun fikk raushetsprisen til Jobzone Brekstad.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Tildelinga begrunnes med at Marit Eide Dahl er ei foregangskvinne som setter spor, med sitt engasjement, stå-på-vilje for et bredt spekter av aktiviteter og mennesker.

– Engasjementet til Marit er både lokalt og internasjonalt, sier Morten Rosenlund og viser mellom annet til hennes arbeid for båtflyktninger på og ved øya Lesbos i Middelhavet.

– Dette var både trivelig og overraskende, sier prisvinneren til Fosna-Folket.

Ikke nei

Lokalt har hun engasjert seg i lokalforeninga til Norske Kvinners Sanitetsforening, og Eida Dahl har vist engasjementet både for barn, unge og nye landsmenn og eldre.

I tillegg går hun på alt av arrangementer, og synliggjør det mangfoldet av aktiviteter ved at hun dokumenterer det ved å ta bilder. Disse deler hun gjennom Fosna-Folket og på sin egen blogg. Hun pleier også å jobbe frivillig for menighetsrådet og hun leverer stoff til menighetsbladet og Møllkula.

Hun er pensjonist, men har ikke problemer med å fylle kalenderen.

– Hver torsdag er jeg på Marihøna barnehage og leser eventyr for ungene, forteller hun.

Aktiv pensjonist

Hun ble pensjonist da hun sluttet hos Grøntvedt Pelagic i februar i fjor.

– Det er ikke nødvendig å gå å drive sjøl om en er pensjonist, sier hun. Hver onsdag er hun ute med gågruppa. Det har de gjort sia september 2017. Etterpå er det kaffe og prating.

Gjennom dette har hun fått full oppslutning som vinner av årets Jobzone Raushetspris. Dermed går hun videre til landsfinalen der vinneren får 100 000 kroner.

– Marit er ei dame som aldri sier nei, sier daglig leder Morten Rosenlund i Jobzone Brekstad.