Braseth: - Barnet som ikke var tilstrekkelig sikret satt på en pute

Mandag skrev Fosna-Folket om UPs kontroll på sikring av barn i bil i Åfjord sentrum.

Illustrasjonsbilde  Foto: Siri Wold

Nyheter

Her ble to forenklede forelegg delt ut på grunn av manglende sikring.

Reaksjoner

Fosna-Folket har mottatt reaksjoner på en av setningene. Denne handlet om at det ene barnet som ikke var tilstrekkelig sikret, ifølge politibetjent Øystein Braseth var for lav til å sitte uten bakovervendt barnestol. At stolen er bakovervendt er ifølge Statens vegvesens nettsider ikke noe krav, men det anbefales at små barn sitter i slike stoler frem til de er fire år. Bakovervendte stoler skal ikke være plassert i forsetet der det er airbag, med mindre denne er slått av.

- Barnet som ikke var tilstrekkelig sikret satt på en pute, men var for liten til ikke å sitte i egen stol, som er kravet når barnet er under en viss størrelse. Bakovervendt stol er ikke noe krav, men det anbefales, presiserer Braseth.

Høyde

Ifølge Statens vegvesen skal barn som er under 135 centimeter høye alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig til barnets vekt. Barna som er mellom 135 og 150 centimenter skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bilen.