Dette Fosen-arrangementet fører til sprengt hotellkapasitet

Tro det eller ei, men værvarselet har faktisk litt å si for verdensmesterskapet på skøyter i Fosenhallen denne helgen.

Til helgen er det ventet 150 skøyteløypere fra 17 nasjoner til Fosenhallen i Bjugn. Mye møtevirksomhet og planlegging må til før storinntrykket.   Foto: Privat

Nyheter

I overkant av 60 frivillige er i sving når Bjugns storstue skal klargjøres for innrykk i helga. 150 skøyteløpere fra 17 nasjoner kommer til Fosen for å delta i verdensmesterskap for veteraner på skøyter.

Sømløst

Selv om Fosenhallen og Bjugn/Ørland skøyteklubb (BØSK) var vertskap for samme arrangement for ti år siden, kreves det nøye planlegging i forkant for at gjennomføringa skal gå mest mulig sømløst.

– Vi går gjennom alt som skal skje fra løpernes ankomst på torsdag, og til de sitter på bussen på vei hjem natt til mandag. Vi skal ha kontroll på alt som skjer innenfor dette tidsrommet, sier Hans Eide, daglig leder i Campus Fosen.

Campus Fosen er et kommunalt foretak som både eier og drifter Fosenhallen.

Privat overnatting

Arrangøren er avhengig av alternative innkvarteringsløsninger for å huse alle løperne.

– Vi bruker det som er av hoteller i området for overnatting, både Bjugn hotell, Hovde Gård og Ørland kysthotell. Nå var flere av dem dekket opp ganske mye fra før, så vi bruker også en del privat overnatting. Det er bjugninger som bor i nærheten av Fosenhallen som tar inn skøyteløperne, forteller Eide.

Foruten overnatting og matservering, må Eide og resten av arrangørgruppa sørge for optimale forhold på isen.

Varmere i været

Akkurat på dette punktet ser værgudene ut til å spille på lag.

– Det som er utfordringen vår, er at det ikke er varme inne i Fosenhallen. Det er samme temperatur inne i hallen som det er ute. Det kan gjøre det mindre behagelig å være publikum, men også gi dårligere gli på isen. Heldigvis ser det ut til at det blir varmere ute framover, og da blir det også varmere inne i hallen, sier Eide.

Det er hallsjefen selv, Arnt Åge Grande, som kjører ismaskin under mesterskapet. Stell må påregnes, med løp både fredag, lørdag og søndag.

  Foto: Ina Marie Haugen

 

– Fått toppscore

Eide påpeker at bjugningene har lang erfaring med å være vertskap for små og store arrangement i Fosenhallen.

– På arrangørsida har vi fått toppscore og gode tilbakemeldinger fra både Norges skøyteforbund og USI på den løpene vi har arrangert. Blant annet har vi arrangert Worldcup og VM for juniorer.

Nå som de siste brikkene faller på plass før helga, håper Eide at fosningene kjenner sin besøkelsestid.

Vil ha fullt hus

12 løpere fra BØSK deltar i mesterskapet.

– Vi håper på mye folk i hallen som heier på løperne som kommer. VM for veteraner har nok ikke samme status som et stort senior- eller juniorstevne, men dette er jo folk som reiser verden rundt for å delta i skøytestevner, sier han.

– Kanskje kommer de tilbake en dag som turister, legger Eide til.