Paul Arne ante ingenting da etterlengtet gave plutselig dukket opp på døra

– Vi har lenge hatt en ovn som kun steker på halve siden eller som bruker 30 minutter på å koke opp en kjele vann, sier klubblederen.

Paul Arne Solhaug i klubben Fagerenget setter stor pris på å få en flunkende ny komfyr. Her sammen med president i Bjugn rotaryklubb, Asbjørn Hellem.  Foto: Vidar Schanke

Nyheter

Fritidsklubben ved Fagerenget i Bjugn har i flere år ønsket seg ny komfyr i klubblokalene, men har ikke hatt finansieringa på plass.

Mandag kom Bjugn rotaryklubb, ved president Asbjørn Hellem, på besøk. Med seg hadde han en flunkende ny komfyr i gave.

Dugnad

– Vi setter stor pris på en sånn overraskelse. Klubben her begynte jo i det små for et par år siden, og vi hadde nesten ingenting ved oppstarten. Siden den gang har vi fått tak i mye gratis utstyr, som kjøleskap og komfyr, på Facebook. Det er veldig artig å få en komfyr som er helt ny og virker som den skal, sier klubbleder Paul Arne Solhaug.

Fritidsklubben i Lysøysund er et privat initiativ og baserer seg på dugnadsinnsats fra foreldre og foresatte. Klubben er et populært møtested for barn i alle aldre, ifølge Solhaug.

Ble overrasket

– Vi bruker komfyren til å steke pizza og koke pølser, blant annet. Vi har lenge hatt en ovn som kun steker på halve siden eller som bruker 30 minutter på å koke opp en kjele vann, sier han.  

Solhaug mistenker at det var hans mor som fortalte medlemmer i rotaryklubben om det skrikende behovet for ny komfyr. Han luktet imidlertid ikke lunta da rotaryklubben ba om å få komme på besøk for å ta klubblokalene deres nærmere i øyesyn mandag.

– Det sa vi selvfølgelig ja til. Da kom de plutselig med komfyren. Jeg ble veldig overrasket og glad, sier Solhaug.

Populært

Han mener ny komfyr vil øke trivselen ved klubben framover. Foruten ordinær klubbaktivitet, er lokalene også populære for barnebursdager og andre selskap.

– Foreldrene er utrolig dyktige til å stille opp for å få hjulene til å gå rundt. Vi har aldri måttet avlyse noe som helst. Dette er dugnad, dugnad og dugnad, sier han.