Nå øker vinden - dette sambandet kan ryke

Driftssjef Espen Pettersen i FosenNamsos Sjø forteller tirsdag formiddag at det er ser vanskelig ut med avganger og ankomster på Brekstad utover tirsdagen.

Trondheimsfjord 1 i et tidligere uvær.  Foto: Magnus Okstad

Nyheter

Dette på grunn av den sterke vinden som trolig melder sin ankomst i løpet av tirsdag. Det er snakk om vind fra sørøstlig retning, som ifølge Yr.no kan komme opp i 20 meter i sekundet fra klokken 18.00 av. Dette tilsvarer sterk kuling. Allerede fra klokken 11.00 er det meldt stiv kuling på Brekstad, vind på 16 meter i sekundet.

- Vi antar at det er på Brekstad at bruddet kan komme. Vi ser foreløpig ingen grunn til at Trondheim-Vanvikan ikke kan gå. Problemet er at hvis Brekstad blir berørt, kan det gå ut over andre steder på den ruten også, sier Petersen.

Han ser foreløpig ingen grunn til at Flakk-Rørvik-ferja er i fare for å bli innstilt.

NB: Fra klokken 15.00 er sambandet Trondheim - Vanvikan innstilt på grunn av uværet.

Fortløpende rapporter

FosenNamsos Sjø har normalt sett avbruddskriterie som ligger mellom 16 og 18 meter i sekundet på Brekstad, men at dette i seg selv ikke alltid trenger å bety innstillinger. Denne gangen mener han imidlertid det ser vanskelig ut å legge til kai på Brekstad.

- Fartøyene er spredd rundt i normal rutetrafikk og snakker sammen og gir oss fortløpende rapporter om hvordan været er på de ulike plassene. Vi prøver å være tidlig ute. Det er ingen vits i å reise fra Trondheim dersom man ikke kan legge til kai på Brekstad, poengterer han.

Setter opp busser

Dersom Brekstad viser seg å bli vanskelig å betjene, utelukker han ikke muligheten for å kun kjøre ruten mellom Trondheim, Lensvik og Hysnes.

- Ser vi at det blir kanselleringer, setter vi opp busser så godt det lar seg gjøre. Disse vil stort sett følge de oppsatte avgangene, forteller Pettersen.