Håper å slå fjorårets russ

Onsdag ettermiddag håper russen fra både Leksvik og Rissa videregående skoler at folk er klare til å bidra når årets «Krafttak mot kreft»-innsamling går av stabelen.

Leksvikrussen samler inn penger: Øverst fra venstre: Emelie Hønnås og Anne Grande. Nederst fra venstre: Maiken Hønnåshagen, Polaire Ble og Lisa Rosvold.  Foto: Renate M. Holte

Nyheter

Aksjonssjef for «Krafttak mot kreft» Polaire Ble ved Leksvik videregående skole håper at både Leksvik og Vanvikans innbyggere tar godt i mot russens bøssebærere, når disse tar turen rundt om i bygdene onsdag ettermiddag. «Krafttak mot kreft» er en innsamling i regi av Kreftforeningen.

- Det er mange som dør av kreft hvert eneste år og jeg synes det er viktig at alle bidrar med det de har, så samfunnet utvikler en løsning på kreftproblemet. Det gjør de ved å gi oss penger, som igjen går til forskning, sier Ble.

Til sammen er det rundt 20 personer som har meldt at de skal gå med bøsser fra Leksvik videregående skole. Overvekten av disse bor i Leksvik og skal gå der, mens de som bor i Vanvikan skal gå der. I tillegg opplyser Ble om at de elevene som har tatt lappen kan ta seg en kjøretur til Vanvikan for å hjelpe til der, dersom det trengs.

Dette er målet

I fjor samlet russen på Leksvik videregående skole inn i overkant av 28 323 kroner, ifølge aksjonslederen. Nå håper de å slå denne summen. I 2017 var tallet 37 247 kroner, mens rekorden for Leksvik videregående skole ble satt i 2015. Da kom hele 74 220 kroner inn til «Krafttak mot kreft», opplyser Ble.

- Målet er 30 000 kroner, forteller hun.

Fra før av har Leksvik-russen opprettet en nettinnsamling med samme formål. Per tirsdag ettermiddag hadde 1950 kroner kommet inn til dette. Nettinnsamlingen stenger søndag ifølge Ble.

- Russetid er mye mer

Nå håper hun at folk tar godt i mot dem og har tatt ut penger til å putte på bøssene. Hvis de ikke har cash, er også Vipps en mulighet, opplyser hun.

- Russetid er assosiert med masse drikking, festing og kaos. Vi vil vise at det er mye mer enn det. Det å bruke tid på å gå dør til dør og engasjere oss i noe som dette er fantastisk og jeg er veldig stolt av å være med, forteller hun.

Frida Julie Dyrendalsli  Foto: Privat

 

Håper folk bidrar

Aksjonssjef Frida Julie Dyrendalsli ved Rissa videregående skole håper også at Rissas befolkning ønsker å støtte aksjonen, når også de skal ut å gå onsdag ettermiddag. Dyrendalsli opplyser om at om lag 50 bøssebærere har meldt seg på.

- Vi har prøvd å få med flest mulig for å dekke mest mulig av gamle Rissa kommune, forteller hun.

- Skuffende til nå

Rissa-russen har i likhet med Leksvik-russen allerede opprettet en innsamling på nett, der de har som mål å få inn 15 000 kroner. Så langt har det kommet inn 450 kroner. Nettinnsamlingen er ferdig torsdag, ifølge aksjonssjefen.

- Jeg håper virkelig vi klarer å få inn mer der. Det har vært skuffende til nå. Fjorårets kull klarte i overkant av 15 000 kroner på nettinnsamlingen i fjor. Det håper vi å få inn i år også, men det ser ikke slik ut så langt, sier Dyrendalsli.

De har ikke satt ett overordnet mål for innsamlingen totalt sett, men håper å få inn så mye som mulig. Hun ber nå Rissas innbyggere om å huske på at pengene går til en viktig sak og oppfordrer dem til å bidra med penger til Kreftforeningen.