Slik skal kvinnedagen feires

For tredje året på rad skal kvinnedagen 8. mars feires i Bojersalen i Rissa sentrum.

Anne Kirkeby, Ellen Lindquist og Ane Aass.  Foto: Sigrun Overland

Nyheter

Primus motor bak arrangementet er SV-politikeren Anne Kirkeby, men hun presiserer at de er ei gruppe på åtte  kvinner som står bak.

- Det starta i 2013. Vi ville feire at kvinner hadde hatt stemmerett i Norge i 100 år. Vi arrangerte 8. mars-feiring i Heimtun og det kom mye folk og vi fikk skryt. Etter det har det bare rulla videre, sier Anne Kirkeby.

Årets feiring fredag kveld starter med Adrian Nygård som skal holde appell.

- Vi bruker lokale krefter, påpeker Kirkeby.

Kåseri

Ane Aass, sammen med Siri Gjære og Maria Kannegaard skal ta oss gjennom et kåseri om amming, mamming, det å bli gift, snart være 50, og ungene som flytter ut av huset, og mye mer.

Det er Ane Aass som har skrevet teksten.

- Noe er personlig, og noe er oppdiktet, forteller hun. Sammen med seg har hun pianist og musiker Maria Kannegaard, og sanger, komponist og forfatter Siri Gjære til å binde sammen kåseriet.

- Det er fantastiske kunstnere, så flott at de er med, sier Anne Kirkeby som håper mange vil være med å feire kvinnedagen.

I tillegg byr kvelden også på en kvinnelig gründer, Gerd Åsta Bones, som vil fortelle under temaet «Tør du ta steget uten å vite resultatet?».

Audun Husby er invitert til å fortelle om kvinners rettigheter i Latin-Amerika.

Utenlandsk mat

Filippa Brovold skal være konferansier, i tillegg til at hun sammen med Ellen Lindquist og Korissa står for det musikalske.

Arrangementet er gratis, og innvandrere skal lage maten denne kvelden.

- Vi håper på fullt hus. Alle er velkommen, sier Anne Kirkeby.