To av tre rådyr døde etter påkjørsel

Påkjørte vilt er dessverre ikke noe nytt fenomen på Fosen. I det siste døgnet kan politiet melde om tre rådyr som fikk et ublidt møte med kjøretøy.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

- Klokken 18.30 torsdag ble et rådyr påkjørt i 80-sonen på fylkesvei 170 i Ervika. Bilen ble ikke skadet men dyret er dødt ifølge vedkommende som meldte det inn, forteller etterforskningsleder Roy Inge Aas ved Fosen lensmannsdistrikt.

- Døde momentant

Rett etter fikk politiet også en melding om et påkjørt rådyr, denne gang i Stallvika. Saken ble overlevert fra politiet til den lokale viltnemnda, som ikke har kommet med noen tilbakemelding. Personen som kjørte på rådyret opplyste at dyret så uskadd ut i det det løp videre. Bilen var heller ikke skadet.

- Fredag morgen klokken 8 ble det også påkjørt et rådyr på Kvithylla i Rissa. Ut fra meldingen vi fikk inn ser det ut til at dyret døde momentant. Bilen fikk ingen skader, forteller Aas.