Journalistikkpris til Fosna-Folket

Fosna-Folket vant kategorien «lokaljournalistikk» under utdelingen av Den trønderske journalistprisen i Trondheim lørdag kveld.

Alexander Killingberg og Terje Dybvik vant pris for arbeidet med serien «bli du boan i Osen og Roan».  Foto: Arkiv

Nyheter

Dette er tredje gang de siste fem årene at Fosna-Folket henter hjem seieren i den kategorien.

Serie om Osen og Roan

Denne gang var det prosjektet «bli du boan i Osen og Roan» som ga Fosna-Folket prisen. Det er Terje Dybvik, Alexander Killingberg og utvikler Ørjan Aare Jørgensen som står bak prosjektet.

«Bli du boan i Osen og Roan» satte søkelyset på befolkningsutviklingen i de to minste Fosen-kommunene i etterkrigstiden. Folketallet i Osen og Roan har i den perioden nesten blitt halvert. Fosna-Folket analyserte befolkningsstatistikken fra 1951 og frem til i dag og intervjuet i tillegg 108 unge voksne for å kunne si noe om hvordan utviklingen vil bli de kommende årene.

Artikkelserien kan du lese her.

- Motiverende

Redaktør Alexander Killingberg er glad for at juryen setter pris på denne typen journalistiske prosjekt.

- Å vinne en pris er alltid motiverende. Fosna-Folket har som ambisjon å gjøre mer enn bare å dekke Fosen fra dag til dag. Vi må evne å gå dypere inn i enkelte saker og tema. Det har vi gjort i dette konkrete prosjektet og det skal vi selvfølgelig fortsette med, sier han.

«Internasjonal klasse»

Det var juryleder og tidligere VG-redaktør Torry Pedersen som leste opp begrunnelsen under prisutdelingen på Rockheim lørdag kveld:

«Hva skjer med et lokalsamfunn når befolkningen halveres på et par generasjoner, og hva tenker ungdommen om fremtiden? Journalistene har analysert 70 år med statistiske data, kartlagt dagens situasjon og dybdeintervjuet 108 av dagens ungdommer om deres forventninger om fremtiden. Det ble ikke bare en imponerende og grundig kartlegging, men et stykke praktjournalistikk av internasjonal klasse fortalt i en digital innpakning som gjør det hele til en fryd for leseren», sto det i begrunnelsen.

Øvrige prisvinnere

Hovedprisen: Adresseavisen ved journalistene Mari K. By Rise og Lajla Ellingsen for arbeidet med den såkalte Kystad-saken.

Hedersprisen: Andreas Reitan fra Nea Radio.

Featurejournalistikk: «Jenta som overlevde» av Historiebruket/NRK med Randi Lillealtern.

Hederlig omtale:

Trønder-Avisa med «Robot-byråkratiet» av Margrete Konstad.

Hitra-Frøya med «Bruene våre» av Lars Otto Eide.