Se én helg med veiarbeid på mindre enn to minutter

Med ett vesentlig unntak gikk helgas veiarbeid ved Gartnesodden sør for Stoksund i Åfjord etter planen.

Gartnesodden. En helg med veibygging.

Nyheter

- Flodbølga fikk jo alt fokus, sier byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

Flodbølge

Fylkesveien rundt Gartnesodden har frem til nå vært svært smal. For at store vindturbiner skal kunne fraktes forbi flaskehalsen neste år, må veien utvides. I helga ble den største delen av jobben utført. Arbeidet kan du se i videoen øverst i artikkelen.

Det var særlig knyttet stor spenning til sprengingen av opptil 7000 kubikk fjell søndag formiddag. Da sprengmassen havnet i sjøen utløste det en flodbølge som ødela en brygge på den andre siden av fjorden.

Naustet til Inge Wold fikk mildt sagt juling da flodbølga traff land.  Foto: Geir Otto Krogstad

 

- Presisjonsarbeid

Byggeleder Rovik i vegvesenet ønsket å skryte av jobben entreprenørene Johs. J. Syltern AS og Entreprenør Eivind Ødegård AS gjorde i helga.

- Når de sprengte, var det om å gjøre å ikke ødelegge fjellhylla lenger nede som vi skulle bygge nyveien på, forteller byggelederen.

Han beskriver sprengningsarbeidet som særdeles godt utført presisjonsarbeid og at det nærmest bare var å starte å bygge opp en ny veibane rett etter smellen.

Rovik mener veien til Stoksund i verste fall kunne blitt stengt i flere uker dersom fjellet nyveien skulle bygges på hadde blitt fullstendig ødelagt i smellen.

Bildet viser sprengingen ved Gartnesodden søndag formiddag.  Foto: Statens vegvesen