- Flere kjører for sakte

Skuffende resultater og for høy fart på UPs siste trafikkontroll. Nå har politibetjent Øystein Braseth også en beskjed til deg som kjører for sakte.

Illustrasjonsbilde  Foto: Siri Wold

Nyheter

Onsdag ettermiddag mellom klokken 12 og 16 var UP på fartskontroll på Gjølga. Politibetjent Øystein Braseth melder om en kontroll hvor kjøreforholdene var preget av glatt nysnø.

- Vi delte ut 13 forenklede forelegg. Den raskeste kjørte 78 km/t. Dette var en mann i femtiårene som kom fra den andre siden av fjorden, forteller han.

På fylkesvei 710 der kontrollen ble holdt er fartsgrensen 60 km/t. De andre forenklede foreleggene som ble delt ut var for hastigheter mellom 70 og 78 km/t, mange godt opp på 70-tallet, opplyser politibetjenten.

- Forbauset

Braseth er forbauset over resultatet, kjøreforholdene tatt i betraktning. Han mener mye av de de så på Gjølga var hensynsløs kjøring.

- Det sier seg selv at stopplengden i hvert fall blir tredoblet under slik forhold. Dessuten snødde det så tett at sikten også var begrenset, sier han.

At folk må ta det mer med ro når forholdene er krevende, er noe Braseth kommer til å gjenta til det kjedsommelige. Likevel har han også en oppfordring til sjåfører på Fosen som velger å kjøre godt under fartsgrensen, når dette ikke er nødvendig.

- Plikter å slippe forbi

- Vi kjører mange plasser overalt på Fosen og ser at det er folk som kjører for sakte og ikke slipper forbi folk som ønsker å kjøre fartsgrensa, opplyser han.

Han viser til veitrafikkreglene som sier at dersom man velger å kjøre sakte, så plikter man å slippe forbi folk som vil kjøre så fort som fartsgrensa tilsier. Denne plikten er det mange på Fosen som hopper bukk over, ifølge Braseth.

- Da fremprovoseres mange farlige trafikksituasjoner i form av frustrasjonsforbikjøringer på plasser som ikke er egnet til forbikjøring. Dette fordi de har ligget lenge bak folk som kjører for sakte, forteller han.