Slik gikk det da fire skjenkesteder ble kontrollert

Før jul ble det utført skjenkekontroll ved fire restauranter og barer i Bjugn. Det ble også gjennomført salgsbevillingskontroll ved tre matbutikker.

Sjøsiden Restaurant i Lysøysund var blant skjenkestedene som ble kontrollert før jul.   Foto: Ina Marie Haugen

Nyheter

Stedene som ble kontrollert var Sjøsiden Restaurant i Lysøysund, Bjugn Hotell, Palermo Restaurant og Bjugn Bowling.

«Fin atmosfære»

Kontrollørene så blant annet etter åpenbart berusede gjester i bevertningsstedet, skjenking til åpenbart berusede gjester, skjenking utover tillatt tid og brudd på reklamebestemmelsene.

Kontrollene, som ble gjennomført lørdag 15. desember av NOKAS, resulterte verken i merknader eller brudd på skjenkebestemmelsene.

I rapporten fra NOKAS står det at det var «fin atmosfære» og «god stemning» i de overnevnte lokalene, med i hovedsak spisende gjester.

To julebord

Både ved Palermo Restaurant ved Statens hus i Botngård og ved Bjugn Bowling ble det arrangert julebord i lokalene da kontrollen fant sted.

Ifølge rapporten var det stille og rolig, og det ble ikke avdekket brudd på skjenkebestemmelsene.

Sjøsiden Restaurant hadde ingen gjester da kontrolløren kom innom. Ved baren ved Bjugn Hotell var det også få gjester til stede da kontrollen fant sted.

Matbutikker kontrollert

Tidligere denne lørdagen ble det også utført salgsbevillingskontroll ved tre matbutikker i Bjugn; Rema 1000, Coop Extra og Kiwi. Her ble reglene for salg av alkohol og tobakk kontrollert.

«Det ble denne gangen utført observasjoner i lokalene, det ble også sett på plassering av alkoholholdig drikke slik at det er et klart skille mellom hva som er alkoholholdig og alkoholfritt. Dette var tilfredsstillende på butikkene som ble kontrollert», står det i rapporten fra NOKAS.

Det ble ikke funnet brudd på bestemmelsene eller andre merknader.