Åpningstidspunkt for den nye ferjekaia er klart

Brekstads nye fergekai vil ha sin første avgang torsdag 27. desember klokken 17.30, med anløp fra Valset rett før dette. Statens vegvesen skriver dette i en pressemelding onsdag.

Slik kommer du deg til nye Brekstad ferjekai.  Foto: Ørjan Edvardsen, Statens vegvesen

Nyheter

I årets siste dager blir Brekstad-Valset-sambandet trafikkert med den ene av dagens ferger. Ferga MS Frafjord har sitt siste anløp rett før klokken 18, 27. desember. De nye fergene er på plass 1. januar 2019.

- Sikre på å komme i mål

Prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen skryter av det gode samarbeidet de har hatt med kommunen, fylkeskommunen, entreprenører og andre samarbeidspartnere gjennom byggeprosessen.

- Nå er vi sikre på å komme i mål innen tidsfristen med det nødvendige for å ta anlegget i bruk, sier han.

Ber passasjerene ta hensyn

Statens vegvesen ber trafikantene om å ta hensyn når de skal ta i bruk den nye kaia. Grunnen er sluttarbeider i området som fortsatt vil være der gjennom våren 2019. Her nevner Johnsen legging av det siste laget med asfalt og oppmerking.

- Nytt parkeringsareal ved ny fergekai vil også åpnes samtidig som nytt fergekaiområde tas i bruk, forteller han.

Adkomsten til den nye kaia får også ny adkomst, kommer det frem i pressemeldingen. Dette skjer via en ny rundkjøring i Havnegata. I tillegg kommer fylkesvei 710 til å flyttes slik at den kommer ned til nykaia. Videre vil veien ned mot den gamle kaia på Brekstad bli en kommunal vei.

Forsinkede ladetårn

Som Fosna-Folket tidligere har omtalt, er ladetårnene til de nye el-fergene forsinket fra leverandøren i Tyskland. Prosjektansvarlig Lars Fabricius i Trøndelag fylkeskommune opplyser om at fergene kan gå for fullt på strøm i månedsskiftet februar/mars. Før den tid vil dieselaggregat produsere strøm til elmotorene i fergene, ifølge pressemeldingen.