Berømmer lokalt næringsliv

Robert Dahl Fosen Facilities Solutions kan se tilbake på et år der omsetninga har eksplodert. – Jeg vil berømme det lokale næringslivet. De har stilt opp, sier Dahl.
Nyheter

Arbeidet med det som skulle bli FFS begynte allerede i 2014, før investeringsbeslutninga kom.

– Tanken var at en skulle ha et selskap som skal være et bindeledd mellom vindkraftutbyggerne og det lokale næringslivet, sier Dahl.

Pris

FFS er en paraplyorganisasjon som tar seg av alt fra fakturering til formidling av varer og tjenester fra det lokale næringslivet til vindmølleprodusenten Vestas og utbygger Statkraft.

– De som har mest å tjene på å bruke oss er små og mellomstore bedrifter, sier Dahl.

I et internasjonalisert marked er det skarp konkurranse. Da Dahl snakket til næringslivet i vår, var han inne på akkurat det samme temaet. Han har erfart at det handler om pris, pris og atter pris. I tillegg handler det om å levere kvalitet og å levere i tide.

– Etter hvert har vi oppdaget at det går an å diskutere pris, sier Dahl. Danskene har mjuknet til når de ser at samarbeidspartneren er leveransedyktig. Det FFS lever av er å ta et mellomlegg for å fungere som kontaktpunkt.

Full fres

Da det løsnet i vår, fikk de raskt inn ordrer i størrelsesorden ti millioner kroner. Sia da har det vært høg aktivitet. Han har lært seg at underleverandørene hans har den kunnskap som skal til for å kunne levere, og levere det har de klart.

For Dahl har det vært en bratt læringskurve.

– Men det har også vært artig, sier han.

Dahl har vent seg til at hans forretningsforbindelser helst skal ha FFS fremst i bevisstheten. Når det er noe de trenger, så skal FFS være det de tenker på.

– Jeg ser de har telefonnummer og epost til FFS liggende fremme, så det trur jeg vi har greid å få til, sier han.

Leveranser

FFS har hatt leveranser av maskiner i samband med vindkraftutbygginga. De har hatt avfallshåndtering og tømming av septiktanker. FFS har tatt på seg transportoppdrag og de har skaffet drivstoff. Bekledning og sikkerhetsutstyr har blitt skaffet til veie av FFS og de har tatt på seg å arrangere sosiale tiltak for arbeidsfolket.

– Vi arrangerte fisketur til Adsen med tyskere og polakker, forteller Dahl.

I det hele tatt har Dahl funnet ut at åfjordingene er greie å drive business med.

– De er tålmodige, ryddige og hyggelige å samarbeide med, sier Dahl.

Videre

Innen året er omme har FFS omsatt for 14 millioner kroner. Status for 2017 var kontrakter for en million kroner.

Dahl har ingen kontrakter for prosjektene på Storheia og Monstad til neste år, men han regner med det ordner seg.

Nå snakkes det om å åpne andre vindparker andre steder i landet. Dahl sier han begynner å få lyst til å være med videre.

– Du blir hekta på fagfeltet og synes det er interessant, sier han.

Rolf Øia legger til at noe av suksessen til FFS skyldes at Åfjord er en offensiv kommune. Han sier Vestas var skeptiske til å begynne med. Han mener den danske vindmølleprodusenten har hatt fordel av samarbeidet med FFS.

– Uten FFS ville det kostet dem mer, sier Øia.

LES MER:


Dagens fosning

Samler på trimpoeng