To ungdommer fra Fosen i fylkesutvalget

Hanne Aune (18) fra Indre Fosen og Ulrik Grøntvedt (16) fra Ørland er valgt inn i Ungdommens fylkesutvalg i Trøndelag.

Hanne Aune og Ulrik Grøntvedt.  Foto: privat

Nyheter

- Det blir artig å få prøve seg på fylkesnivå. Større saker og mer påvirkning, sier Hanne Aune.

Fylkesrådet velger sine representanter ut fra alle ungdomsrådene i Trøndelag.

Hanne kommer fra Sørfjorden og allerede på Mælan skole startet samfunnsengasjementet.

- Jeg er veldig opptatt av ungdommens stemme. At vi skal bli tatt på alvor, og bli hørt i saker som angår oss. Bli inkludert, sier Hanne.

Engasjert

Etter starten som leder i elevrådet på Mælan, ble hun også leder i Ungdomsklubben i Sørfjorden.

I dag er hun leder i Indre Fosen Ungdomsråd, tidligere leder i Indre Fosen AUF, nå medlem av fylkesstyret i AUF og nå altså valgt inn i Ungdommens fylkesutvalg.

- Hva tenker du mangler for ungdommen i Indre Fosen?

- Vi mangler en møteplass for ungdom. Et sted som skal være sentral for alle, der alle skal føle tilhørighet. Et sted med ulike aktiviteter.

- Og så er det alt for dårlig kollektivtilbud i Indre Fosen. Da ungdomsrådet ble invitert til  kommunestyret tidligere i år var det bare fem av 16 som kom. De andre kom seg ikke til Rissa sentrum på grunn av for dårlig kollektivtilbud, påpeker hun.


Starter i januar

Fylkesutvalget har ikke hatt sitt første møte enda, det blir først i januar.

Hanne er valgt inn for et år for hun er usikker på hvor hun vil befinne seg neste år, når årene på Rissa videregående skole er over.

Ulrik er valgt inn for to år.

- Fylkesutvalget har jo et stort område de skal forholde seg til, men jeg kan love at vi skal ta hensyn til alle innspillene vi får fra alle ungdomsrådene i Trøndelag, sier hun.

Fylkesutvalget har seks møter i året.

- Jeg liker å engasjere meg, og at vi blir mer synlig. Vi to fra Fosen vil nok kjempe litt for området her, sier Hanne Aune.


Ungdom fortviler over busstilbudet: – Går glipp av mye

Ungdom som skal komme seg til og fra sentrum på ettermiddager og kvelder er avhengig av at mor eller far kan kjøre. Det vil ungdomsrådet i Bjugn gjøre noe med.- Vi føler at vi blir hørt, men det er mer å hente

Nyvalgt leder for andre året i Indre Fosen Ungdomsråd, Hanne Aune (18), er svært engasjert i saker som har med ungdommene i kommunen å gjøre.