Satte rekord i fjor – håper å fylle Store sal på «kick-offen»

Tirsdag kommende uke går startskuddet for Fosengaven 2018. Det skjer i Store sal ved Ørland kultursenter på Brekstad.

Geir Yngve og Anja Hovde håper Store sal blir fylt på tirsdag.  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Fosengaven, den årlige innsamlingsaksjonen til et godt formål oppunder jul, fikk inn nærmere 220.000 kroner i fjor. Det var ny rekord. Midlene gikk i 2017 til Dina-stiftelsens arbeid med voldtatt barn i Den demokratiske republikken Kongo i Afrika.

LES OGSÅ:
* – Dette betyr utrolig mye for oss - Fosna-Folket
* Fosengaven har passert millionen siden oppstarten - Fosna-Folket

OD-dagen øremerket Fosengaven

I år er det Streetlight med Erlend Johannesen i spissen som blir mottaker.

– Langt flere unge i ikke minst Ørland og Bjugn er engasjert denne gangen. Alle barne- og ungdomsskolene er med i tillegg til at Fosen videregående skole i Bjugn gjennomfører sin OD-dag til inntekt for Fosengaven, forteller Geir Yngve Hovde på Ørlandet.

Geir Yngve Hovde på Ørlandet, som siden 2011 har vært initiativtaker og primus motor sammen med kona Anja Hovde, gjennomfører det store løftet i samarbeid med Ørland Sparebank og Fosna-Folket.

Erlend Johannesen i slummen på Filipinene.  Foto: Privat

 

– Gir stor glede

– Det viktige er ikke hvor mye en vil bidra med, men at alle kan bli med og gi en skjerv, sier Anja Hovde.

Erlend Johannesen fra Trondheim ble kåret til Årets trønder 2013 av Adresseavisen og NRK for sitt arbeid. Med organstasjonen Streetlight var han også i 2012 mottaker av Fosengaven.

– Erlend, som også vil delta på arrangementet tirsdag kveld, skal også være rundt om på skolene i Ørland og Bjugn og fortelle om det arbeidet han gjør blant gatebarn i Tacloban på Filipinene. Hele målet med dette er å inspirere barn og unge på Fosen til å være med på å skape en litt bedre verden for noen, sier Geir Yngve Hovde.

Årets innsamling blir øremerket utdanning for gatebarn- og ungdom i Tacloban.

Fra «kick-offen» for Fosengaven i fjor.  Foto: Terje Dybvik

 

Artistene

Lokale artister fra Fosen skal opptre under «kick-offen». Idol-deltaker Ellen Finserås fra Stadsbygd skal være med, Morten Edvartsen, Astrid Klara Mjøen, Sara Ulset, Maria Estella Almaas og Ørland Gospelkor skal delta.

– Oppslutningen på «kick-off»-konserten har vært økende fra år til år, og vi håper den gode trenden fortsetter. Vi har en god følelse på at Fosengaven begynner å feste seg hos stadig flere, og det er vi kjempeglade for, sier Geir Yngve Hovde.

Kontonummer for Fosengaven: 4290.51.21000

Vipps: 539509