- Vi mistenker store mørketall i ulykkesstatistikken

9 forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under UPs adferdkontroll.

UP, ved politibetjent Øystein Braseth.  Foto: Siri Wold

Nyheter

Fredag var UP ute på adferdskontroll. De sto i innfarten på fylkesvei 710 inn mot Brekstad, mellom Skiftkrokan og Brekstad mellom klokken 10 og 11.30.

- Her ble det syv forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Fire av dem tekstet mens tre av dem snakket i telefonen, forteller politibetjent Øystein Braseth.

Dro videre til Åfjord

Mot slutten av dagen flyttet UP seg til Åfjord og fylkesvei 715 som går gjennom sentrum. Her varte kontrollen fra klokken 14 til rundt klokken 15.

- Der endte vi med to forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring. Begge snakket i telefonen. Dessuten delte vi ut to gebyrer for manglende bruk av bilbelte. Videre ble en kontrollseddel delt ut for tekniske feil på kjøretøyet. Dette innebar flere feil på lys, eksoslekkasje og forskjellige andre ting, forteller Braseth.

- Slett trafikkholdning

Han er opprørt over at kontrollene innebar såpass høye tall på kort tid. UP mistenker at flere trafikkulykker skyldes oppmerksomhetssvikt på grunn av håndholdt mobiltelefon.

- Dette er ikke brukbart i det hele tatt. Vi mistenker store mørketall i ulykkesstatistikken. Dette er slett trafikkholdning og utrolig dårlig gjort overfor andre trafikanter. De har krav på at man retter oppmerksomheten på kjøringen, sier Braseth opprørt.

Kjønnsfordelingen på de som fikk utdelt noe av UP fredag, var nokså jevn, opplyser han. Overvekten var så vidt av menn, men Braseth forteller at kvinnene ikke var noe særlig bedre.