Ferja må nekte folk å kjøre om bord etter feilkjøring

Det nye kjøremønsteret på Rørvik ferjekai i Indre Fosen kommune forvirrer bilistene.

Her er ferja på vei inn til kai.  Foto: Arkiv

Nyheter

- De kjører feil ganske ofte. Det er en håndfull bilister som kjører feil nesten på hver tur, forteller mannskapet på ferja Korsfjord til Fosna-Folket.

Det nye mønsteret

Tidligere var det slik at du skulle holde til høyre og kjøre feltet nærmest sjøen for å komme ned til oppstillingsfeltene på ferjeleiet. Det var her du altså måtte kjøre for å komme med ferja over fjorden. Nå er dette endret, noe Fosna-Folket også tidligere har omtalt.

Hvis du skal med ferja over fjorden, må du holde til venstre og kjøre mellom de to bodene. Det henger et skilt over veien som viser dette. Dersom du bare skal hente folk som kommer med ferja, må du nå holde til høyre nærmest sjøsiden.

Har holdt igjen ferja

Byggingen av den nye ferjekaia nærmer seg nå slutten, og kjøremønsteret vil forbli slik det er nå i lang tid fremover. Da er det også på å tide å lære seg mønsteret, mener mannskapet på Korsfjord.

- Vi har måttet nekte de som kjører feil, å kjøre om bord. Dette på grunn av manglende betaling. Vi ber dem dermed kjøre rundt og ned på nytt igjen på riktig sted, forteller mannskapet.

Skipsføreren forteller at de har pleid å være snille og vente på de som må kjøre rundt.

- Vi har holdt igjen ferja ett til to minutter, men vi kan ikke fortsette med det. Vi øker drivstofforbruket og blir forsinket. Dette skjer jo på hver tur, påpekes det.

Kjørte fra vogntog

Det har også hendt at ferja har kjørt ifra bilister som har kjørt feil.

- Det er ikke alle som rekker å kjøre rundt. Det skjedde med et vogntog denne uka. Vedkommende måtte da vente på neste ferje, sier mannskapet på Korsfjord.

De er tydelige på at det nå er slutt på snillismen. Ferja går heretter til riktig tid. Kjører du feil, må du vente om du ikke rekker å kjøre rundt.

- Det er jo bare å følge skiltingen. Dette skulle ikke være noe problem, men det blir det likevel.

- Har omleggingen av kjøremønsteret vært for dårlig skiltet fra starten av?

- Nei, men i starten hang skiltet over veibanen. Så var det sikkert ingen som kikket opp. Da kom alle feil. Vi måtte gjøre noe og kontaktet vegvesenet. Det tok litt tid, men nå er skiltingen oppgradert, sier mannskapet på Korsfjord.