Legger på ei uke med nattestengning

Komplisert geologi ved Gartnesodden gjør at Stokundvegen nattestenges i ytterligere ei uke. – Vi har satt i over 100 fjellbolter og enda må det sikres mer, sier byggeleder Olaf Rovik.
Nyheter

Byggeledelsen har sendt ut melding om at fylkesveg 723 Stoksundvegen fortsatt vil bli periodevis stengt.

– Arbeidet ble mer omfattende enn vi først hadde sett for oss, sier byggelederen.

Utfordringer

Vegen har tidligere stått usikret sia den ble bygd i 1935. Fredag kveld den 9. november vil vegen bli stengt ved Gartnesodden (Lunnfjorden) mellom kl. 19.30-21.30 og kl. 22.30-05.30.

Vegen stenger fra søndag 11. november mellom kl. 19.30-21.30 og mellom kl. 22.30-05.30 hver kveld/natt til og med fredag 16 november.

Som vanlig henviser byggeledelsen alle henvendelser til Vegtrafikksentralen på telefon 175.

Rensking

Rovik forteller at de har spettet berget og fjernet vegetasjon for å se hva som som ligger bak.

– Det overrasket oss at det så verre ut bak fasaden enn vi trudd. Når vi først har avdekket dette, så må vi sikre, sier Rovik.

Arbeidsfolket har kjørt nattestengning i tre uker, og nå venter altså ei uke til. Opprinnelig var planen at en skulle ta ei hel helg med total stenging i samband med arbeidet som skal gjøres når svingen rundt Gartnesodden rettes ut. Denne helga har de allerede bestemt seg for å flytte til over nyttår.

Intenst arbeid

Under den bebudede helgestengninga vil det bli lagt ned et intensivt arbeid for å bli ferdig med denne kritiske arbeidsoperasjonen.

– Det vi gjør nå er en del av forberedelsene er en del av forberedelsene for å jobbe trygt. Når vi veit hvordan det er, må vi sikre, sier Rovik.

Han forteller at noen av boltene som brukes i sikringsarbeidet er åtte meter lange. Ellers er det tre- og firemetringer  som er vanligst.

– Vi har hatt geologer til å vurdere omfanget, og de er de som avgjør, sier Rovik.

LES MER:


Fikk lovnader fra samferdselsministeren

Tok opp bompenger og rassikring med ministeren.

 

Ny milepæl for Stokksundvegen

Det «farlige» strekket støpes 

Nå smeller det i fjellene

Arbeidet i Kvenndalsfjellet vindpark vil i tida anta former som vil gjøre det merkbart utover de aller nærmeste omgivelsene.