6 påkjørte rådyr på en dag

Hele november kommer til å være preget av påkjørsler, ifølge ettersøksjeger.

Illustrasjonsbilde  Foto: Jarl Fr. Eriksen

Nyheter

Politiet fikk torsdag melding om to påkjørte rådyr. Et på Karlsenget i Ørland kommune og et på Joenget i Åfjord kommune.

- Begge sakene har kommet inn som melding til oss og ble overført til lokale viltnemnder, forteller operativ leder ved Fosen lensmannsdistrikt, Hallgeir Stjern.

- Truffet i baken

Ettersøksjeger i viltnemnda i Ørland og Bjugn, Georg Ulvestad forteller at de fikk melding om rådyret på Karlsenget klokken 17 på ettermiddagen. Dyret skal ha blitt truffet i baken og slengt videre inn i skogen.

- Vi gikk videre på ettersøk med hund. Da så vi åtte rådyr, men ingen skadede, forteller han.

Ulvestad forteller at de også fikk melding om en rådyrpåkjørsel på Eide i Bjugn, torsdag. Dette var klokken 7 på morgenen. Dyret var dødt.

- En syklus

En dag som skiller seg ut i negativ forstand var tirsdag. Da melder Ulvestad om hele 6 påkjørsler på en dag.

- Hvorfor var det så mange akkurat denne dagen?

- Dette er en syklus som dyrene har. Av og til er de aktive og noen ganger ikke. Det kan bli alt fra ingen til 4-6 påkjørsler på en dag.

- Faste plasser

November er en måned med særdeles mange påkjørsler, forteller Ulvestad. Så langt denne måneden, kan han opplyse om at viltnemnda har vært på 10 ettersøk.

- Nå er det kaldt på fjellene og dyrene trekker ned mot åkrene for å finne maten sin der. Dessuten er det veldig mørkt mesteparten av døgnet. Bilistene har veldig vanskelig for å se dyrene på grunn av mørket, sier Ulvestad.

November skiller seg merkbart fra oktober, ifølge ettersøksjegeren. Han forteller at det er veldig mange rådyr i kommunen. Områder som Lerberen, Eide, Nes, Kotenget og Karlsenget er blant de faste plassene som går igjen.

- Hele november kommer til å være preget av påkjørsler. Jeg vil gjerne komme med en sterk anbefaling til bilistene om å ta det med ro, avslutter Ulvestad.