Ørlending omkom i flyulykke

Stig Harald Hoff (59) fra Ørland og hans bror Espen Andreas Holdnes Hoff (54) omkom i småflyulykken i Meråker onsdag.

Her er de to omkomne under en tidligere flytur. Stig Harald til venstre og Espen Andreas til høyre. Bildet er publisert med familiens tillatelse.  Foto: Privat

Nyheter

De to dro ut fra Værnes ved 14.30-tiden onsdag, og utløste nødpeilesignal en time senere, skriver Adressa.no.

Flyet skal ha styrtet 600-700 meter nord for Meråker flyplass.

Sorg

Det er politiet som i en pressemelding torsdag opplyser at de to omkomne er identifisert.

Det var brødrene Espen Andreas Holdnes Hoff, 54 år gammel og bosatt i Trondheim, og Stig Harald Hoff, 59 år gammel, bosatt på Ørlandet, som omkom i den tragiske ulykken.

"De omkomne er fraktet til St Olavs hospital og det vil bli gjennomført obduksjon i morgen fredag", skriver politiet i pressemeldingen.

Dødsbudskapet blir mottatt med stor sorg på Ørlandet. Under Fosna-Folkets artikkel deler folk hjerter for å vise sin medfølelse.

"Så vondt og trist! Stig va ein hiva nabo som alltid va behjelpelig å trivelig. At lille Uthaug ska oppleve tragedie på tragedie på så kort tid e heilt absurd! Hvil i fred Stig", skriver Linda Jøssund.

Krevende terreng

Politiet etterforsket ulykken torsdag.

"Politiet har i løpet av dagen jobbet med tekniske undersøkelser og avhør av vitner. Det er fortsatt for tidlig å si noe nærmere om hendelsesforløp og årsak til ulykken, vi jobber i tett samarbeid med blant annet Havarikommisjonen med å få klarhet i dette", skriver politiet i en pressemelding.

De to omkomne ble torsdag berget ut av vraket. Politiet opplyser at flyvraket lå i krevende terreng.

Enmotors fly

Det var et enmotors fly av typen Vans Aircraft RV-6 som styrtet i Meråker. Flyet har ifølge politiet kun plass til to personer. Vraket vil nå bli fraktet til Kjeller hvor havarikommisjonen vil gjøre nærmere undersøkelser.

"Flyet har relativt omfattende skader, Havarikommisjonen skal se nærmere på omfanget når det er fraktet til Kjeller", skriver politiet i en pressemelding.

Videre står det at politiet vil fortsette sin oppfølging av de pårørende som er berørt av hendelsen. Politiet påpeker videre at de selvfølgelig fullfører etterforskningen for å finne svar på hva som gikk galt da flyet styrtet.

"Det er viktig å avklare dette for pårørende og å sette inn eventuelle tiltak som kan forebygge nye alvorlige hendelser", står det i politiets pressemelding.