Tyver trolig fanget på film: – Utrolig at noen vil gjøre seg til kjeltring for å spise stjålet potet

To tilsynelatende voksne menn stjal egg og poteter til 800 kroner fra gårdsutsalget til ekteparet Fagervold på Brekstad. Nå er forholdet anmeldt til politiet.

Tyver stjal tirsdag kveld potet og egg for 800 kroner fra gårdsutsalget til ekteparet Fagervold på Brekstad. Tyvene kan være fanget på kamera.  Foto: Skjermdump

Nyheter

Tyveriet skal ha skjedd tirsdag kveld.

– Det er to voksne menn som har vært inne i gårdsbutikken vår og forsynt seg. Vi befant oss i et bygg ved siden av, noen hundre meter unna, mens det foregikk, forteller Knut Ole Fagervold.

Tillitsbasert system

I «Marit & Knut Oles Gårdsutsalg» på Brekstad selges det blant annet gulrøtter, poteter, kålrot og egg. Det er lagt opp til selvbetjening, der kundene skriver ned i en bok hva de har kjøpt, og legger penger i en kasse.

Fagervold har imidlertid over lengre tid mistenkt at noen har misbrukt systemet, og tatt med seg varer uten å betale for dem.

– Det har forsvunnet varer fra butikken tidligere, men da hadde vi ikke dekning for å hevde at det ble stjålet. Derfor installerte vi et overvåkningskamera inne i butikken for en stund tilbake, forteller Fagervold.

LES OGSÅ: - Slutt på tyveriene

Fanget på film

Det kan synes å ha vært en klok beslutning.

Tirsdag kveld manglet det både egg og potet fra butikken, som ikke var betalt for. Tyvene er trolig fanget på kamera, og videoen er overlevert til politiet.

– Jeg anmeldte saken i dag. På filmen ser det ut som at tyvene er klar over at de blir filmet, for de later som at de skriver ned varer i boka, og later som at de legger penger ned i kassen, forteller Fagervold.

Totalt fikk tyvene med seg egg og potet for 800 kroner.

– De måtte gå flere turer, for å si det slik. Det er jo helt utrolig at noen vil gjøre seg til kjeltring for å spise stjålet potet, sier han.

LES MER: Politiet har et lovende spor i gulltyverisaken

– Preventivt

Ekteparet Fagervold har skrevet om hendelsen på sin Facebook-side, og fått voldsom respons og støtte fra både kunder og andre bekjente.

– Vi er obs på at vi må regne med litt svinn med det systemet vi har, men når det er snakk om så store mengder, og at det gjort bevisst, så må vi gjøre noe med det, sier han, og håper at videoen av tyvene i aksjon kan hjelpe politiet i å finne de skyldige.

– Om ikke er det forhåpentligvis preventivt, sier Fagervold. 

  Foto: Skjermdump