Fortsatt e.coli i vannet

Kokepåbudet for området fra Fevågskaret til Selnes i Indre Fosen kommune fortsetter.

Illustrasjonsbilde  Foto: Terje Dybvik

Nyheter

Påbudet ble innført tirsdag 2. oktober. Grunnen til at kommunen velger å opprettholde påbudet er fordi vannet fortsatt viser funn av både e.coli og koliforme bakterier. Kommunen melder på sine nettsider at det vil bli satt i gang flere tiltak. Påbudet opprettholdes inntil kommunen opphever det. Da vil abonnentene få beskjed om dette via SMS.

Oppjustert til påbud

Rissa vannverk oppjusterer sin anbefaling om å koke vannet. Nå er det også her påbud som gjelder. Ifølge styreleder for vannverket, Jens Fætten, er det fortsatt ingenting i veien med vannet.

- Det er ingenting i forskriftene som heter «anbefaling». Det er bare påbud eller ikke påbud. Skal det være så skal det være. Da måtte vi bare sende ut en ny melding, sier han.

Fortsatt råvann

På grunn av renovering av renseanlegget på Rissa vannverk, har de måttet sende råvann rett på nettet, uten en runde gjennom renseanlegget.

- Renseanlegget er nå i gang igjen, men det er fortsatt litt råvann igjen på nettet. Derfor opprettholdes fortsatt påbudet. På mandag blir det tatt nye prøver og resultatet kommer på tirsdag, sier Fætten.

Dersom resultatet på tirsdag ikke påviser noen uregelmessigheter, vil kokepåbudet i Rissa oppheves, ifølge styrelederen.