– Det er stadig folk på visning

I september ble det solgt 23 boliger til sammen i Ørland, Indre Fosen, Bjugn og Åfjord.

Denne boligen i Leksvik var blant de 23 boligene som ble solgt på Fosen forrige måned.  Foto: Eiendomsmegler 1 Fosen

Nyheter

I gjennomsnitt betalte kjøpere 1 782 176 kroner for drømmeboligen sin på Fosen i september.

Nedgang

Tallet inkluderer solgte boliger i kommunene Ørland, Bjugn, Indre Fosen og Åfjord, og omfatter både eneboliger, leiligheter, tomannsboliger og fritidsboliger.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i forrige måned var på 16.318 kroner.

I 2017 var snittprisen for en bolig på Fosen pålydende 2 165 192 kroner. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var 17.285 kroner.

LES OGSÅ: Kjøpers marked på hele Fosen – unntatt én kommune

Usikre på rentebanen

Ifølge megler Victor Stenumgård hos Eiendomsmegler 1 Fosen skyldes nedgangen at mange av objektene som ble solgt i september i år var mindre boliger og boliger som trenger modernisering.

– Det drar et gjennomsnitt nedover. Samtidig er nok noen av kjøperne forsiktige av seg da de er usikre på rentebanen framover, sier Stenumgård.

Ser man imidlertid på antall solgte boliger, er nedgangen mer beskjeden. I september i år ble det solgt totalt 23 boliger på Fosen, mot 26 boliger på samme tid i fjor.

– Stadig folk på visning

– Gjennomsnittlig kvadratmeterpris og snittpris på alle boliger har gått noe ned. Det ble derimot lagt ut færre boliger i september enn som ble solgt, så om dette fortsetter så vil utvalget til interessenter muligens snevres inn utover høsten, sier megleren.

I forrige måned tok det 78 dager å få solgt boligen sin, mot 71 dager i september 2017.

– Det er stadig folk på visning og gjennomsnittstiden for å få solgt gikk noe ned fra august. Så får vi se om det blir noen ringvirkninger av styringsrenten som, som forventet, ble satt opp, sier megleren.