Snart er brua skjøvet over hele dalen

I Ryssdalen i Åfjord pågår det i disse dager en nokså spektakulær veibygging.

Bildet er tatt tirsdag og viser bærebjelkene på vei over mot det andre brutårnet til høyre.   Foto: Statens vegvesen

Nyheter

Fylkesvei 723 fra Ryssdalen og til Herfjord i Åfjord kommune er en av de mest rasfarlige etappene på Fosens veier.

To tunneler

Snart slipper du imidlertid å bekymre deg for om du får en stein på biltaket når du kjører forbi. I november neste år skal nyveien fra Ryssdalstoppen og til Herfjord etter planen åpnes.

Nyveien vil inneha to lengre tunneler samt en spektakulær bru over Ryssdalen. Det er i forbindelse med brubyggingen at det i disse dager pågår en noe unik operasjon i Fosen-sammenheng.

Bru over dalen

De to brutårnene ble bygd nedi dalen i mai og juni i år.

Så i august begynte entreprenørene å skyve ut de to massive stålbjelkene som selve veibanen skal støpes oppå. I august ble bjelkene skjøvet ut til det første og høyeste brutårnet som ruver 45 meter over «gammelveien» nedi Ryssdalen. Tirsdag denne uka ble bjelkene skjøvet videre utover mot det andre bruhodet.

«Der vil den bli parkert mens de to siste bjelkene blir monter i bakkant. Deretter blir den resterende forskalingen montert før siste del av utskyvningen blir gjennomført», forklarer byggeleder Olaf Rovik i Statens vegvesen.

I videoene nederst i artikkelen kan du både bli med til topps i det høyeste brutårnet samt prøvekjøre den splitter nye Herfjordtunnelen.

Bli med inn i nytunnelen.

Bli med til topps på nybrua over Ryssdalen.