«Skaugdalinger» invaderte lygarkvelden

To gjester fra de «dype skoger i Skaugdalen» kastet glans over aftenen til Uthaug Songlag fredag.

  Foto: Snorre Berg

Unni A. Lein aka Bjørn Tore Aune og P- Dahl aka Terje Sigurdsen som radioreportere fra Rissa.   Foto: Snorre Berg

Nyheter

Det tradisjonelle arrangementet til Uthaug Songlag har blitt arrangert i så mange år at ingen er helt sikre på hvor lenge. Den første kvelden var det rundt 160 gjester. I år var det ikke mer 60 stykker, men det forhindret ikke at stemninga steig betraktelig utover kvelden i år også.

LES MER:


Sangere klare til slakt

Onsdag kveld skal Uthaug Songlag til pers igjen med sitt show «Jul i Trøndelag». 

Tradisjon

Det er to gjengangere som har preget menyen fra første stund. Det er bacalao og røkelaks. De første åra hadde de også banka tørrfisk. Om det var på grunn av bankinga eller andre grunner, vites ikke. Kan hende var det andre årsaker til at de ikke syntes det passet i de trekkfulle lokalene i vasskanten. Det er noen som opplever å få baksmell av tørrfisk også.

De kulturelle innslagene består naturlig nok av mye sang. Gjennom åra har det endre som presenteres variert fra år til år. Mange av distriktets vittigste skaller har vært innom og revet av ei skrøne eller tre.

Fosenradioen

I år var det det altså radioreportere fra Rissa som entret podiet i brygga. Songlagets egen Bjørn Tore Aune gestaltet reporter Unni A. Lein, og makkeren Terje Sigurdsen opptrådte som sykkelreparatør P. Dahl fra Skaugdalen.

Med disse to på scenen steig temperaturen et hakk, og etter dem fikk folk fra publikum sjansen til å fortelle skrøner. Etter et de første bidragsyterne hadde varmet opp publikum, kom oppfølgerne på rekke og rad, nærmest uoppfordret.