- Vi ble ledet tilbake i tid, opp til flere hundre år

I underkant av 30 interesserte hadde møtt opp ved Fosen videregående skole onsdag ettermiddag for en historisk vandring.

Sturla Leth-Olsen, Ragnar Eide og Hallstein Sørmyr med ropert og bilder. I bakgrunnen rester av gammel-brua.  Foto: Per-Henning Moan

Noen av de oppmerksomme tilhørerne.  Foto: Per-Henning Moan

Nyheter

Med Sturla Leth-Olsen og hans gode hjelpere i spissen, fikk vi en grundig orientering om ”gamle” Bjugn. Vi ble ledet tilbake i tid, opp til flere hundre år. Sturla kunne også illustrere det som ble sagt ved hjelp av gamle fotos.

- Fikk god hjelp

På rundturen, som hadde fire hovedsteder, kunne vi få nærmere kjennskap til rester av hus, broer og annet som nå bare var en fjernt minne for de fleste. De som var dårlig til beins, fikk god hjelp av bileiere til rundturen.

Vi stoppet blant annet ved brannstasjonen, FosenKraft og ved elva, hvor vi fikk se rester av gammelbrua. Det var beregnet 2 timer til turen, og den tida trengte vi.

- Minneverdig

Mange spørsmål ble stilt og besvart fra blant annet Sturla, Ragnar Eide, Hallstein Sørmyr, Arne Otto Skogen med flere. Deres styrke er at de alle har opplevd mye av ”gammel-tida”.

En meget lærerik og minneverdig tur.