Barnehage utsatt for hærverk: – Trist å finne det slik

Barn og ansatte ble møtt av dopapir i trærne og avsagede telttau da de besøkte turplassen sin torsdag.

– Det er trist å finne det slik når vi har brukt mye tid på å gjøre det fint der, sier styrer Guro Kjersheim Skogen ved Læringsverkstedet Ervika i Bjugn.  Foto: Læringsverkstedet Ervika

Nyheter

– Det er trist å finne det slik når vi har brukt mye tid på å gjøre det fint der, sier styrer Guro Kjersheim Skogen ved Læringsverkstedet Ervika i Bjugn.

Torsdag ble barn og ansatte møtt av et lite trivelig syn da besøkte en av turplassene som barnehagen benytter, kalt «Kongletoppen». Her har barnehagen blant annet satt opp telt, benker og bålpanne. Imidlertid har uvedkommende utført hærverk ved turplassen.

Må repareres

– Det er kastet dopapir i trærne, kastet ut sitteunderlag og saget av tau på teltet vårt. Dopapiret er for så vidt uskyldig nok, men å sage av tau forstår man jo at man ikke skal gjøre. Det må repareres, sier Kjersheim Skogen.

Hun forklarer at Læringsverkstedet kun låner området av grunneier, og at turplassen er åpen for alle som ønsker å benytte den.  

– Vi er veldig glade for at folk bruker turplassen, men den må behandles med respekt, sier hun.

LES OGSÅ: Henlegger sak om brannstiftelse på skolen

Tauene til teltplassen er saget av.  Foto: Læringsverkstedet Ervika

– Gjort med vilje

Ifølge styreren har det vært enkelte episoder med hærverk tidligere, da snekkerbua ved barnehagen ble ødelagt. Hun mener imidlertid det som har skjedd ved «Kongletoppen» er av mer alvorlig art.

– Dette er utvilsomt gjort med vilje, når man sager av tauene som holder opp teltplassen, sier hun.

Barnehagen kommer ikke til å anmelde episoden, men Kjersheim Skogen oppfordrer de skyldige til å beklage seg.

LES OGSÅ: Fem knuste ruter på én måned på Fosen-skole

Rydder opp

– Nei, vi kommer ikke til å anmelde forholdet. Vi er i gang med å rydde opp nå, og skal få festet tauene på nytt. Men vi tar gjerne imot en unnskyldning fra de som føler seg skyldige. Uansett så håper vi ikke at noe lignende skjer igjen, sier hun og oppfordrer foreldre og foresatte i området til å ta prat med ungene sine om hendelsen.

– Jeg håper de kan formidle at vi må ta vare på miljøet og utstyret rundt oss.

  Foto: Læringsverkstedet Ervika